Всеки един час, който Хари и Меган прекарват в Африка, научават по нещо ново. Днес местните жители на Нянга научиха херцозите на няколко движения и типични местни танци.

Кралската двойка бе посрещната на африканското си турне с истинско парти на улицата и множество прегръдки. В градчето Нянга, което се намира в близост до Кейптаун, местните приветстваха херцозите в традиционни костюми, женски танци и музиканти, развяващи националния си флаг. Двойката се разпрегръща с местните, млади и стари, което още повече ентусиазира хората и ги предразположи да се отпуснат. Малко след пристигането си, ангажираха Хари да учи "бащински танц", което докара херцогинята до истерични пристъпи на смях. 

Меган също бе подканена да танцува, но показа завидни умения, които доказват безспорно корените й. След забавните танци, кралската двойка се върна към сериозния тон и направи няколко силни речи за правата на жените. 

След това от първа ръка се запознаха с работата на Правосъдието, правозащитната организация, която подпомага развитието на децата на населеното място и се бори срещу насилието, основано на полови различия.Благотворителната кампания е подкрепена от тръста Queen's Commonwealth Trust, чиито президент е Хари, а Меган - вицепрезидент.

Вижте ВИДЕОТО ТУК! 
 

В знак на почит към региона, Меган носеше рокля от лейбъла Mayamiko, стилна марка, чиито дрехи се произвеждат в Малави.

Превод: БЛИЦ