Баницата е традиционно българско ястие, любимо на малки и големи. 

Приготвена от пластове тестени кори с различна плънка, в миналото тя е присъствала на всяка празнична трапеза.

В днешно време баницата постепенно е загубила връзката с празничната обредност и се е превърнала в ястие от ежедневието ни и в един от символите на българската национална кухня.

Цялото семейство обожава дунапренова баница, ето как да я приготвите!

Убедени, че разполагате с куп рецепти за баница, с които да поглезите любимите си хора на закуска. Въпреки това ви предлагаме да си я приготвите по малко по-различен начин. 

Бърза, хрупкава отвън и сочна отвътре, с наситен вкус... И всичко това - благодарение на божествената заливка!

Какви са тайните й съставки, вижте в jenata.blitz.bg.