Марги Хранова не се нуждае от представяне, защото музиката й говори достатъчно красноречиво за нея. Тя е от онези гласове, които открояваш сред много други, а след това оставаш впечатлен и от човека зад таланта – искрен, земен и усмихващ се. А щом разберете и какъв отличен кулинар е, съвсем ще се влюбите в нея. Както на сцената, така и в готвенето голямата певица подхожда с много финес, но и с капчица лудост, присъща само на истински творец. В същото време не изневерява никога на принципа си да бъде перфекционист във всяко едно отношение. Неслучайно е известна и в музикалния бранш като една от най-добрите кулинарки.
 

Кюфтенца от гъби

Необходими продукти:
500 г култивирани гъби печурки
300 г картофи (3 средно големи картофа)
1 глава лук
4 яйца
2 филии хляб
200 г прясно мляко
1 връзка магданоз
Универсална подправка
Галета
Олио за пържене
 
Начин на приготвяне:

Първото, което е необходимо да направите е, да сварите необелените картофи в подсолена вода. След това ги извадете, изчакайте да изстинат и ги обелете. Накиснете хляба в прясното мляко. Почистете достатъчно добре гъбите и ги наситнете. Отделно нарежете на ситно и лука, който след това трябва да задушите с гъбите. Изчакайте водата да се изпари, за да останат само на мазнина. И дръпнете от огъня. Накрая добавете лука и гъбите към настърганите на едро картофи.
Следващата стъпка е да поставите добре изцедения от прясното мляко хляб, 4-те жълтъка, ситно нарязания магданоз и универсалната подправка. Разбъркайте добре получената смес и оформете кюфтенца с големината на мандарина. Оваляйте ги в галета, след това потопете всяко едно в леко разбитите белтъци, и отново в галетата. Притиснете добре всяко кюфтенце, за да се получи стегната топка. И оставете да си починат за около 10-ина минутки, докато се стегнат. Пържете кюфтенцата до златисто.

 

Макарони със сметана и пиле

Необходими продукти:
1 пакет макарони
300 г пилешко филе
150 г сметана
Масло
200 г кашкавал
Сол
Черен пипер
 
Начин на приготвяне:

Първо сварете макароните в подсолена вода според указанията на опаковката. Нарежете филето на малки парченца и овкусете със сол и черен пипер. След това го запържете в масло.
В тава поставете сварените макарони и запърженото месо и разбъркайте добре. След това половината от кашкавала се смесва със сметаната. Можете да подправите с подправки по ваш избор.
Накрая заливате макароните със сметана и поръсвате с останалия кашкавал. И печете в предварително загряна на 200 градуса фурна за 20 минути. По желание може да поднесете с бяло вино.

Бамя с телешко месо

Необходими продукти:
1 кг бамя
500 г телешко месо
2-3 домата
1 глава лук
2-3 моркова
Зеленчуков бульон
1 глава чесън
Връзка копър
Червен пипер
 
Начин на приготвяне:
Запържваме ситно нарязания лук и „кавардисваме” месото (леко го запържваме). Добавяме морковите на кръгчета и предварително почистената бамя. Когато и те се запържат, слагаме и доматите, нарязани на ситно, както и червения пипер. Накрая подправяме със скилидки чесън, зеленчуков бульон или вегета, и ситно нарязания копър.
 
 

Тирамису

Необходими продукти:
500 г сирене „Маскарпоне” (пълномаслено сирене)
300-400 мл кафе „Еспресо”
30-40 мл ром
20 бишкоти
5 яйца
1 ч. ч. пудра захар
1 пакетче ванилия
какао за поръсване
 
Начин на приготвяне:
Първо се отделят жълтъците и белтъците на яйцата. Към жълтъците се прибавя пудрата захар и се разбиват с миксер. Постепенно се добавя и сиренето, като разбиването продължава. Трябва да се получи пухкава смес. Белтъците се поръсват с щипка сол, ароматизират се с ванилия и се разбиват на сняг. След това се прибавят към жълтъците и сместа се разбърква.
Кафето се смесва с рома.
Дъното на форма за кейк се намазва с получения крем. А върху крема се подрежда ред бишкоти, като всяка се потопява в смесените кафе и ром. Бишкотите се намазват с крем, отгоре се поставя втори ред бишкоти и се покрива с пласт крем. Кремът се изравнява и се поръсва обилно с какао. Десертът се оставя да престои в хладилник, за да стегне.
 
 

Пандишпаново руло с ябълки

Необходими продукти:
4 яйца
100 г захар
100 г брашно
4 ябълки
1 ч.л. канела
½ ч.л. какао
 
Начин на приготвяне:
Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте ги на пухкав сняг и добавете захарта. Продължете да разбивате и прибавете жълтъците. Накрая добавете брашното, като бъркате вече с шпатула.
В купа настържете ябълките. Добавете канелата и отново разбъркайте. Застелете тава с хартия за печене. Изстискайте хубаво ябълките и ги разпределете в тавата. Залейте ги с пандишпановото тесто, като отделите една част и смесите с какаото, за да украсите блата. Печете на 180 градуса за 15-20 минути.
Извадете блата от тавата. Обърнете го обратно и поставете заедно с хартията върху влажна кърпа. Завийте на руло. Оставете да се охлади. Развийте, махнете хартията и отново го завийте на руло. Поръсете с пудра захар.
  
Подготви Анелия ПОПОВА