Вкусен, много сочен и с аромат на ванилия - един от класическите десерти в кулинарията – реването. Сиропираният сладкиш е изключително лесен за приготвяне.

Всички у дома полудяха по тази пица, приготвя се за 15 минути

Необходими продукти за тестото:

5 бр. яйца
4 с.л. захар
1/2 ч.ч брашно
5 ч.л. грис
1 ч.л. вода за жълтъците
1 прах ванилия

За сиропа:

1 ч.ч. (200 мл) вода
1 ч.ч. (200 г) захар

Начин на приготвяне:

Отделете жълтъците от белтъците и ги разбийте на топло с част от захарта и водата. Като се стопи захарта, съдът се отстранява от огъня, но биенето продължава, докато сместа изстине и побелее.

Разбийте белтъците отделно на твърд сняг с останалата част от захарта и ги прибавете към жълтъците при леко разбъркване, като същевременно ръсите по малко от пресятото брашно и гриса. Ароматизирайте сместа с ванилия и я изсипете в тава, намазана с масло и поръсена с брашно или покрита с хартия, и печете в умерена фурна.

Докато се пече реването, пригответе сиропа. Реването се залива със сиропа, докато той е още топъл.

Охладете десерта напълно преди да го поднесете.