Седмицата под ръководството на футболния мениджър Митко във „Фермата“ започна обещаващо и с положителни емоции за всички. Новият шеф обяви, че няма да залага само и единствено на работа, а ще даде възможност на съфермерите си да се позабавляват и да могат да си починат. Всичко вървеше добре до момента, в който Митко се контузи.

Неговата травма даде старт и на други изненадващи събития в стопанството. Малко преди поредния урок по история, водещият Иван влезе извънредно във „Фермата“, а новината, която съобщи на участниците определено ги хвана неподготвени. Иван обяви, че фермерът на седмицата ще се лиши от възможността да избере дуелист, тъй като тази седмица дуел за елиминиране няма да има. Така ратаите Симеон и Росица бяха успокоени, че никой от тях няма да се бори за оставането си във „Фермата“. Лошата новина за тях обаче беше, че ратайството им ще продължи до края на седмицата.

Разбира се, думите на Иван моментално дадоха старт на множество спекулации. Александра първа се усъмни, че тази седмица най-вероятно някой от отпадналите участници ще се завърне отново в играта. Повечето фермери пък се обединиха около идеята, че ако това се окаже истина, те се надяват блондинката Радилена да получи втори шанс в шоуто.