Юристът, стрелял по автомобила на режисьора Люси Иларионов, бил син на полицай. Този слух се носи из Велико Търново, където се говори, че таткото на Атанас Мандичев е на „ти“ със службите. Неслучайно според Иларионов има опит за потулване на случая и от полицията омаловажават зрелищния екшън, пише "Галерия".
 

Инцидентът се случва на пътя за София, след изхода на Велико Търново. До агресията се стига, след като Люси Иларионов свирнал с клаксона на другия шофьор заради опасно шофиране и говорене по телефона. Това вбесило водача, който започнал да псува, да показва неприлични жестове и да хвърля бирени бутилки по колата на режисьора. В един момент агресорът извадил газов пистолет и започнал да стреля.
Приятелката на Иларионов – певицата Ани Хоанг, която пътувала с него, заснела част от инцидента с телефона си, както и регистрационния номер на автомобила. Оказало се, че водачът е Атанас Мандичев - студент по „Право“, работещ в една от известните кантори във Велико Търново.
 
„Хулиганство на пътя” – така в бюлетина на МВР описаха инцидента, при който 27-годишен юрист стреля с газов пистолет по автомобила на режисьора и го замеря с бутилки. Униформените дори предупредили Иларионов да не раздухва случая. „По някакъв начин аз виждам, че искат това да се потули и че не се действа по начина, по който трябва да се действа“,възмути се режисьорът пред медиите. Най-фрапиращото било, че след стрелбата
 
Мандичев отрекъл да притежава пистолет пред униформените. Такова не било открито и в автомобила му. Въпреки че впоследствие се установява, че юристът има разрешително за оръжие, не е направена експертиза дали скоро е стреляно с него.