Фризерът е безценен уред, без който е невъзможно да си представим кухнята, но в същото време, работата на това устройство не е толкова проста за разбиране и във времето може и да не разберем, че има повреда!

Ако фризерът не работи правилно, храната вътре може многократно да се размразява и замразява ‐ естествено, от това тя губи хранителните си качества и още по‐лошо ‐ може да стане причина за хранително отравяне. Ние ще ви покажем как лесно да проверите работата на хладилника и фризера.

КАК ДА ПРОВЕРИМ РАБОТАТА НА ФРИЗЕРА

1. Налейте вода в чаша и поставете във фризера

2. Когато водата замръзне, поставете отгоре една монета върху леда и върнете чашата обратно във фризера.

3. Сега може спокойно да си свършите работата! Оставете монетата във фризера цяла нощ или цял ден : нуждаем се от точен тест.

4. Извадете чашата с монетата от фризера. Ако монетата е все още на повърхността, значи всичко е в ред!

Фризерът се справя със своята задача. Но ако монетата е на дъното на чашата, фризерът не работи както трябва: водата се е размразявала и замразявала отново, така монетата е паднала на дъното на чашата. Необходимо е бързо да се отървете от продуктите, които са били във фризера!

Работата на фризера ‐ нещо, на което трябва да се обърне внимание! Рядко домакините мислят по този въпрос, освен ако не са налице ясни признаци на повреда на устройството.

И накрая, ето един малък трик. За бързо замразяване на желе , сложете го във фризера за 30 минути, а след това преместете на най‐горния рафт в хладилника! Любимото ястие става перфектно за минути!

Проверете сами действието на този полезен трик и споделете с нас резултатите!