През месец февруари ще се проведе 24-ото издание на Зимните олимпийски игри, като домакин на големия форум ще бъде Пекин. Китайската столица спечели домакинството през 2015 г. Това ще бъдат първите Олимпийски игри през зимата в Китай, като ще има много интересни спортни дисциплини. На четири от големите събития ще обърнем внимание, като букмейкърът Betano ще ги предлага за залози в своя сайт. За новите играчи в хазартния оператор пък има страхотен Betano bg bonus, с който може да получите кредити за залози на зимната Олимпиада 2022.

Смесена щафета по шорттрек

Смесената щафета по шорттрек най-накрая ще дебютира на Олимпийски игри. Ще има 12 отбора, състоящи се от двама мъже и две жени всеки, карат общо разстояние от 2000 метра (или 18 обиколки). Всеки състезател ще участва два пъти в щафетата. Състезанията, които обикновено завършват за малко повече от две минути и половина, могат да бъдат непредсказуеми. За разлика от пистовите щафети, състезателите докосват своите съотборници, вместо да подават палки, така че правилната техника на предаване на щафетата може да бъде също толкова важна, колкото скоростта на пързаляне. Отборът на САЩ, който пропусна полуфиналите на три от четирите турнира от Световната купа през този сезон, има голям шанс да бъде на подиума. Китай, който държи световния рекорд и челното място в последната световна класация, ще бъде фаворит на Betano да спечели олимпийското злато в тази дисциплина.

Ски скокове - смесено отборно събитие

Ски скоковете участват във всички зимни олимпийски игри от първите през 1924 г., но жените не се състезават на този голям форум в следващите 90 години и дебютират през 2014 г. Осем години по-късно към програмата за първи път се присъединява и смесено отборно събитие. Смесеното отборно състезание използва подобни правила като мъжкото състезание на голямата шанца, което беше видяно за първи път на най-голямата сцена в света на Игрите през 1988 г. в Калгари. Една забележителна разлика: Смесеното събитие се провежда на по-малка шанца. Всеки отбор включва двама мъже и две жени. След два кръга скокове, отборът с най-висок общ сбор от всичките осем скока ще заеме първото място на подиума.

Гигантски слалом за мъже

Гигантският слалом е една от най-атрактивните дисциплини в зимните спортове. Надпреварата при мъжете на тазгодишната Олимпиада в Пекин се очаква да бъде много зрелищна. Големите фаворити на букмейкъра Betano са Марко Одермат и Алекси Пинторо. Опитният Хенрик Кристоферсен пък може да обърка сметките на двамата фаворити и има голям шанс за място на подиума. Хърватинът Филип Зубчич също е слаган в сметките за медалите като за него това ще бъде трето участие на зимна Олимпиада и ще се стреми да направи най-доброто си постижение. Залогът в с betano бонус ще ви донесе допълнителен шанс запечалба от зимния форум.

Сноуборд крос - смесено отборно събитие

Сноуборд крос, наричан също бордъркрос, дебютира на Олимпийските игри през 2006 г. Подобно на състезанията за мъже и жени, смесеното отборно състезание започва с четирима състезатели, които се състезават един с друг по трасе, което съдържа завои, скокове и други препятствия. Сблъсъците не са необичайни, въпреки че умишленият контакт е забранен. Трасето, обикновено малко над един километър, е проектирано да възнаграждава комбинация от скорост и контрол. В смесената отборна дисциплина всеки отбор включва един мъж и една жена. Мъжете се състезават първо, след това техните времена се прехвърлят на техните съотборници. Жените започват състезанието си в разпределен формат, базиран на времената на мъжете. Състезанието със сигурност ще бъде много интересно, като Канада, Франция, Италия и Съединените щати ще имат по две двойки, които се състезават в смесеното отборно състезание, а осем други страни ще имат по един отбор.