За да имаме красива и млада кожа не е важно само какви кремове използваме, но и с каква храна се храним, пише каналът "Баба знае" във vbox7. Ето и какво да похапваме, за да поддържаме кожата си млада.

Диня

Динята притежава витамини А, С и Е, както и мощни антиоксиданти, като ликопен, което я прави най-добрата храна за млада кожа. Динята съдържа 92% вода и е идеална за поддържането на добрата хидратация, която ще направи кожата ви сияйна и жизнена.

Грозде

Гроздето съдържа ресвератрол, антиоксидант, който подобрява здравето на сърцето, но и предпазва колагена от свободните радикали. Така еластичността на кожата е защитена и тя може да остане сияеща и жизнена за по-дълго време.

Нар и малини

Наровете, както и малините са пълни с елегова киселина, като това съединение може да предотврати появата на бръчки. Според проучване тя се справя с разграждането на колагена, както и с някои възпаления предизвикани от UV лъчи. По този начин, елеговата киселина предпазва кожата и тя остава млада за по-дълго време.

Ягоди, малини, къпини и боровинки

Плодовете играят голяма роля за поддържането на кожата млада и жизнена. Те са пълни с витамин С, която е често срещана съставка в продуктите против стареене на кожата, и антиоксиданти, които се борят със свободните радикали, влияещи върху по-бързото стареене на кожата.

Подправки

Оказва се, че шкафът за подправки е следващото място, където да намерим продукти срещу стареене. Някои подправки, като риган, канела и карамфил, съдържат липоева киселина - съединение, което действа като мощен антиоксидант.

Тя подпомага производството на антиоксиданти в тялото и премахва тежките метали, отговорни за оксидативния стрес. Куркумата предотвратява възпаленията и помага срещу депресия.

Тъмен шоколад

Какаовите зърна, основната съставка в тъмния шоколад, са пълни с антиоксиданти, които могат да намалят възпалението, предизвикано от ултравиолетовите лъчи, да увеличат кръвообращението и да помогнат на кожата ви да задържа влагата.

Черният шоколад е богат на магнезий, който намалява стреса и подобрява продължителността и качеството на съня, което играе голямо значение при стареенето на кожата.

Орехи

Орехите имат най-голяма антиоксидантна сила от всички ядки и са отличен източник на омега-3 мазнини. Това ги прави идеални при борбата с възпалението на кожата. Орехите се грижат за добрата чревна флора, която е от голямо значение за здравето на кожата ни.