Бирманска котка в предградие на австралийския град Маручиодора в щата Куинсленд оцеля след 12-минутно пране в пералня с гореща вода и препарат, пише Daily Mail.

Стопанката на двугодишното коте Оскар Аманда Мередит разказа, че е чула странен мяукащ звук, след като мъжът ѝ заредил пералнята. 


Австралийската си помислила, че звукът идва от шкаф. Тя излязла на улицата, за да простре, но когато се върнала мяукането продължавало. 

Тогава тя започнала да търси котката си. 

Оказало се,че животното е било в барабана на работещата пералня. "Бедното коте се бе опряло с лапички на стъклото, въртеше се и ме гледаше. Беше трагично", казва още тя. 

Още две минути австралийката не успяла да извади Оскар от пералнята, докато водата не се източила и вратичката не се изключила.

Котката била получила доста травми и следващите 24 часа прекарала във ветеринарна клиника, където получавала лекарства, включително и против възпаление.  

Когато Оскар се върнал у дома, той спал цели седем дни. Няколко дни по-късно котката се е възстановила напълно, но, по думите на стопанката ѝ, тя е изразходвала поне три от деветте си живота. 

Ветеринарът разказал, че подобни случаи стават често, защото пералните машини са идеално място, в което котките могат уютно да се настанят по време на студеното време. 

Той предупредил всичките стопани на котки да проверяват барабаните на пералните, преди да пуснат пералнята.  

По думите на Мередит, въпреки преживяното, Оскар не е намразил пералнята. Той само седи до нея и гледа как се върти барабана ѝ. 

Превод и редакция: БЛИЦ