Наскоро американският телевизионен канал Channel4 излъчи предаването Two Sisters One Body (Две сестри - едно тяло).

В предаването се разказва историята за две момичета, които са се родили с едно тяло от гърдите надолу. 

Телевизионните зрители разказаха своите впечатления от момичетата в социалните мрежи. 

Когато през 2002 година в Мексико са се родили Лупита и Кармен Андраде, местните лекари били уверени: заради рядка патология те няма да живеят и три дни. Само, че съдбата решила другояче. 

Семейството се преместило в Кънектикът в САЩ, а момичетата все повече и повече свиквали да живеят една с друга. 

Тези дни сестрите вече са завършили гимназия и вече се готвят за живота на възрастните. Пред тях се изправя поредното изпитание - изпита за шофьорска книжка. 

Естествено, момичетата са се научили да шофират доста трудно. Четири ръце и само един волан. Кармен обаче поела инициативата и отговорността по обучението. 

"Татко искаше да шофираме с моята лява и нейната дясна ръка, но това не проработи, затова сега аз всичко си правя сама. Трябваше ми доста време и правих много грешки, докато се науча", споделя Кармен.  

За съжаление, трудностите в живота на момичетата не се ограничават само до тяхната патология. Когато семейство Андраде се мести в САЩ с медицинска виза, родителите въобще не са подозирали колко тежко ще живеят в новата страна. 

Сестрите признават: животът на мексиканските имигранти в САЩ е много по-труден от този на срасналите се близнаци. 


Лупита и Кармен са близнаци омфалопаги. Това означава, че всяка от тях има свое сърце, ръце, бели дробове и стомах. Те обаче трябва да делят помежду си няколко ребра, черен дроб, кръвоносна система, а също и храносмилателната система и половата система. 

Също така всяко от момичетата отговаря за един крак: Кармен за десния, а Лупита за левия. Затова, за да се научат да ходят, на близначките им били необходими много време, сили и помощ от специалисти. 


Лекарите обаче са единодушни: момичетата не може да бъдат разделени. Да премине операцията безопасно просто е невъзможно, защото долната част на гръбнака им е обща, както и други жизненоважни органи. 

След излъчването на предаването за близначките, зрителите не можаха да сдържат своите емоции. Едни бяха вдъхновени от историята, други - едва сдържаха сълзите си, но всички бяха единодушни: макар и само на 18 години сестрите са много силни, пише Daily Mail.
  
Превод и редакция: БЛИЦ