Габи Хана има 3, 8 млн. последователи в Инстаграм, а всяко едно нейно видео в Ютуб събра не по-малко от 1 млн. гледания. Оказало се, че всичките тези хора могат да бъдат лесно измамени.

Блогърката от САЩ Габи Хана жиеве в Лос Анджелес и мястото е удобно, за да отиде на един от музикалните фестивали. Самата Габи, обаче, никога не била фен на шумни мероприятия. Тя била по-скоро домошар, затова и решила да подправи снимката от мястото, където се провеждал фестивалът Coachella.

"Много отиват на фестивали само, за да си направят повече снимки за "Инстаграм". Помислих си - а не мога ли да си направя същите тези снимки, без да ходя никъде", разказва Габи.Тя започнала оттам, че заснела видео в дома на своята приятелка, но на последователите си разказала, че това е апартамент, нает от нея чрез Airbnb недалече от мястото, където се провеждал самият фестивал. А гривните, които се давали на посетителите, момичето просто разпечатало на принтера. 

Габи избрала разголени дрехи и ярки перуки, за да пресъздаде идеалния фестивален образ. Приятелите й помогнали да направи снимки на неутрален фон, който след това трябвало да бъде заменен с разпознаваеми от фестивала пейзажи. 

Момичето помолило приятел, добре работещ с фотошоп, да обработи снимките.Постовете на Габи събрали по няколко хиляди коментара, но малко от феновете й се досетили, че цялото пътуване за фестивала е една голяма лъжа. Момичето бързо триело разобличителните коментари. Така снимките от фестивала донесли на блогърката над 500 хиляди лайка. 

А видеото в Ютуб, където Габи разказва как е измислала цялата измама, е гледано вече от над 2, 5 милиона души.

Превод БЛИЦ