Чесън, накиснат в червено вино - мощен лек срещу редица болести!
Получената смес може да попречи на много заболявания, пречиства кръвта, укрепва имунната система, премахва лошия холестерол, подобрява сърдечно-съдовата система, отстранява излишната сол в организма, увеличава издръжливостта, дава енергия и се бори с инфекциите.
Чесън и вино – комбинация, която убива настинка! Преди всичко, това средство има силни свойства в борбата срещу различните видове рак.
Ето какво ви е нужно:
12 скилидки чесън
1/2 литър червено вино с добро качество
Приготвяне:
Обелете чесъна и го смесете в стъклен буркан с половин литър вино. Препоръчваме ви да използвате чесъна, който се продава на пазара от бабите вместо китайския чесън, който се продава от супермаркетите.
Китайският чесън има ниски терапевтични свойства. Също така, можете да отрежете чесъна на половина, в този си вид той ще се накисне много по-добре, а и ефектът от настройката ще бъде много по-мощен. В този си вид вкусът на настройката ще бъде доста специфичен.
Затвореният буркан със сместа се съхранява в продължение на две седмици на защитено от слънчева светлина място. В същото време, разклащайте сместа 2-3 пъти на ден.
Накрая, течността се прецежда и се съхранява в непрозрачен съд.
Този еликсир може да бъде правен най-малко два пъти годишно. В продължение на месец пийте по 2-3 супени лъжици на ден.
Последвайте ни
0 Коментара: