Затварянето на салоните за красота по време на пандемията от COVID-19 принуди много хора да се грижат за косата си сами. Ново проучване разкрива, че 65% от жените са претърпели „трансформация на косата“ по време на изолацията си, пише Монитор.

Независимо дали става въпрос за нужда от промяна (28%), възможност за експериментиране (21%) или просто опит за поемане под контрол на някои неща табу (16%), жените използват времето си, за да усъвършенстват външния си вид.

Проведено от OnePoll от името на SugarBear Hair, проучването разкрива и опити да се излезе от обичайните стил и цвят. За да дадат на косата си така необходимата енергия, почти трима на всеки 10 (29%) са се обърнали към добавка за коса. Други 35% са използвали маска за коса и повече от половината (52%) са преминали към дълбоки кондициониращи процедури, предаде БГНЕС.

„Почивката от химикали и други продукти по време на карантината определено може да има положително въздействие върху здравето на косата ни. Поддържането на косата овлажнена с балсами, кремове и масла намалява риска от увреждане и накъсване“, казва д-р Хадли Кинг, сертифициран дерматолог, практикуващ в Ню Йорк. 

Изследването на 2000 американски жени разкрива, че най-добрите трансформации включват промяна на цвета на косата (33%), подстригване (26%) и пускане на по-дълга от всякога коса (25%).

Все по-често дамите приемат витамин А, който помага да поддържате кожата на главата овлажнена, витамин С, който насърчава развитието на колагена, и биотин, помагащ за укрепването и растежа на косата.