Дете на 11 години от Пенсилвания е на път да докаже, че великите учени Стивън Хокинг и Алберт Айнщайн са сгрешили за съществуването на Бог и за произхода на Вселената, съобщава популярен сайт за паранормални явления.

Уилям Мейлис, който е син на гръцки проповедник, е завършил гимназия, когато е бил на 9 години, а сега е студент в Университет Карнеги Мелън, има една мечта и тя е да докаже истината, че учените атеисти са сгрешили за раждането на Вселената. Според него няма никакво съмнение, че тя е създадена от Господ.

Уилям е започнал да говори с пълни изречения още когато е бил 7 месеца и до двегодишна възраст вече можел да чете, пише и да смята. На 9-годишна възраст вундеркиндът от Пенсилвания завършва гимназия и днес изучава астрофизика в университета Карнеги Мелън. 

Според него, за да се докаже, че няма Бог, изисква много повече вяра, отколкото да разбере, че всичко в този свят е създадено от Господ. 

Твърденията на учените, че Вселената е безкрайна, но в същото време се появила преди около 14 милиарда години, си противоречат, казва той. 

„Във Вселената всичко е безкрайно, включително и времето, което атеистичните учени възприемат напълно погрешно. Всъщност има една и съща безкрайност и затова Вселената няма и не може да има възраст. Може да има само някакво „движение“, „промяна“, но по никакъв начин не се ражда от „нищо“, защото Бог, като основен създател на всичко, включително пространството и времето, е безкраен“, добавя младият учен.