Дарина Радева, дъщерята на президента Румен Радев от първия му брак ще играе на сцената на старозагорския драматичен театър в неделя, при закриването на 25-то, юбилейно издание на международния франкофонски ученически театрален фестивал. Това разкриха в аванс организаторите на проявата, цитирани от в. Монитор.

Дарина е в трупата „Ле страпонтен“ на столичното 35-о средно училище „Добри Войников“, която м.г. грабна голямата награда на феста „Златна маска“ с постановката „Уравнение с едно неизвестно“ на Людмила Разумовская.


Спектакълът „Уравнение с едно неизвестно“ на трупа „Ле страпонтен“,
в която участва президентската щерка Дарина Радева м.г.
спечели наградата „Златна маска“ на франкофонския ученически фест в Стара Загора

Спектакълът участва в извънконкурсната програма заедно с „Антигона“ на Софокъл, която ще представят ученици от парижкия лицей „Луи Жуве“.

В официалната надпревара ще участват общо 10 трупи от България и Полша със 140 актьори на възраст от 14 до 19 години. За пръв път пиесите ще бъдат само от съвременни френски драматурзи, двама от които Ян Новак и Ирис Мюнюс се очаква да бъдат членове на журито. Общо 8 маски предстои да бъдат раздадени на финала на франкофонския фест, носителят на златната ще има възможност през май да вземе участие в среща на франкофоните в Познан.

Стартът на надпреварата ще бъде даден в петък , когато ще се проведат пет ателиета на драматурзи и режисьори.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!