Пасажери заснеха необичаен пътник на полета от Чикаго до Омаха, Небраска – малкото пони Флирти. Кончето беше част от пътниците, за да успокоява собственика си.

В Съединените щати са разрешени т.нар. “животни за емоционална подкрепа” – домашни любимци, които пътуват заедно със собствениците си в самолет, ако хората ги е страх да летят. Обикновено това са кучета и котки, но понито е необичайна гледка.

Миналият месец от американския департамент по транспорта разшириха разбирането за “животно за емоционална подкрепа” и позволиха на миниатюрни кончета да се возят на борда на самолет.

“С уважение към всички животински видове, тези които са разрешени по време на полет са кучета, котки и миниатюрни кончета”, пише в официалното съобщение.

Необичайният пасажер предизвика полемика сред хората в социалните мрежи. От “Америкън еърлайнс” коментираха, че Флирти е специално тренирано пони, подобно на куче-водач.

“Осъзнаваме колко е важна подкрепата на тези животни за стопаните им, които често са с тежки увреждания. Готови сме да им съдействаме по всевъзможни начини”, коментираха от компанията.

С въвеждането на “животни за емоционална подкрепа” много хора се опитаха да летят с катерици, фазани и дори пуйка.