Хакерски атаки и изтекли епизоди онлайн белязаха излъчването на първите два епизода на дългоочаквания от заклетите фенове последен сезон на „Игра на тронове“. Несъмнено хитовата сага на HBO, както и поредицата „Отмъстителите“ на „Марвел“ (последното попълнение на сагата - "Краят", залива киносалоните ни от края на тази седмица - б.а.) традиционно стават причина за масово споделяне на спойлери, предварително записани и разпространени онлайн сцени и разкрити части от сценария, пише "Монитор". 

Ако и вие предпочитате да усетите пълния ефект на изненада, когато гледате любимите си сериали и филми на екран без да знаете предварително сюжета наполовина, то социалните мрежи, превърнали се в своеобразен „дом“ на спойлерите, ви дават възможност да останете „на тъмно“ от тези дискусии. И то без да изоставите профила си до заветния момент, в който се разходите до киносалона или си пуснете любимата поредица на платформа за „видео по заявка“.
И Туитър, и Фейсбук (най-разпространената социална мрежа у нас) предлагат опцията да „заглушите“ отделни думи и фрази от фийда си.

Това се случва в панела с настройки на профила ви, където можете да изпишете, както заглавията на филмите, които все още не сте изгледали, но искате да останете в неведение за спойлерите, така и отделни имена на герои от тях.

Имайте предвид, че във Фейсбук „заглушаването“ трае 30 дни. Това означава, че в този период от време няма да получавате и никакви новини, свързани с „Троновете“, „Отмъстителите“ или друго, избрано от вас заглавие. Любопитен факт е, че макар потребителите да използват инструмента най-често, за да избягат от спойлерите, то Туитър, а след това и Фейсбук го разработват като начин за справяне с езика на омразата на платформите им.