Твърди се, че до 20-годишна възраст интелектът нараства, около 20-та година остава стабилен, след което започва плавно да спада. Въпреки това не може да се твърди, че човек става по-глупав, пише Obekti.bg.

Прието е, че средният коефициент на интелигентност е 100.

Какъв е коефициентът на интелигентност на Барак Обама и Брад Пит? И дали Бритни Спиърс е по-интелигентна от Мадона?

Брад Пит

Трикратният победител в класацията на американското списание "Пийпъл" за най-сексапилен мъж на годината Брад Пит постига коефициент на интелигентност от 119 точки. За разлика от много други холивудски звезди, той е политически неутрален, като работи с членове и на двете водещи американски партии срещу бедността, болестите и глобалните екологични проблеми.

Мадона

Поп-иконата Мадона жъне успехи не само на сцената. Нейното ниво на интелигентност е по-високо от това на Джон Кенеди и Бил Клинтън. Тя може да се похвали със 140 IQ-точки.

Джон Кенеди

Джон Фицджералд Кенеди (29 май 1917 – 22 ноември 1963) е 35-ият президент на САЩ. Той заема тази длъжност от 1961 до убийството му през 1963. Счита се за икона на американския либерализъм. Неговото ниво на интелигентност е малко над средно приетото - 117 точки.

Наполеон Бонапарт

В течение на малко повече от десетилетие Наполеон установява контрол над почти цяла континентална Западна и Централна Европа до поражението си в Битката на народите край Лайпциг през 1813. По-късно той успява да осъществи краткотрайно завръщане, известно като Стоте дни, преди да бъде окончателно победен в битката при Ватерло през 1815. Неговият IQ-коефициент е 145.

Барак Обама

Барак Обама е 44-ят и настоящ президент на САЩ. Той е първият афроамериканец на този пост. Обама е избран за Нобелов лауреат за мир за 2009 година. Неговият коефициент на интелигентност е колкото този на Наполеон - 145.

Алберт Айнщайн

Ако не можете да обясните нещо на едно 6-годишно дете, това означава, че въобще нямате понятие какво означава това нещо, е казал някога създателят на теорията на относителността Алберт Айнщайн. Негови са и думите: "Въображението е по-важно от знанието". Коефициентът на интелигентност на Айнщайн е 160.

Шакира

По интелигентност чаровната Шакира не отстъпва на своята колежка Мадона - и двете имат IQ-ниво от 140 точки.

Бил Клинтън

От 1993 до 2001 година Уилям Джеферсън Клинтън е 42-ият президент на САЩ. И до днес мнозина твърдят, че той е бил най-харизматичният. Коефициентът на Бил Клинтън е 137, малко по-нисък от този на сегашния президент на САЩ Барак Обама.

Джоди Фостър

Носителката на две награди Оскар за най-добра женска роля във филмите "Мълчанието на агнетата" (1991) и "Обвинената" (1988) може да се похвали с IQ-ниво от 132 точки.

Никол Кидман

Родената през 1967 година в Хонолулу австралийка дебютира в киното на 14-годишна възраст. Никол Кидман постига IQ-ниво от 132 точки - по-добро от това на нейния колега Джордж Клуни.

Арнолд Шварценегер

Бившият културист и настоящ губернатор на американския щат Калифорния е почти толкова интелигентен, колкото и бившия президент на САЩ Бил Клинтън, поне според резултатите от IQ-теста. Арни е достигнал 135 точки.

Исак Нютон

Исак Нютон, известен с откриването на математическия анализ, Нютоновата механика, дисперсията на светлината и закона за всемирното привличане, е първенец сред интелигентните. Неговото IQ-ниво е 190.

Джордж Клуни

Джордж Клуни спечели сърцата на много жени с ролята си в сериала "Спешно отделение". Американският актьор може да впечатли представителките на нежния пол и с коефициента си на интелигентност - 127, по-висок от този на Брад Пит, например.

Линдзи Лоън

Въпреки напредващата й кариера като певица и актриса, Лоън получава внимание от медиите не само заради своите успехи в музикалната и филмовата индустрия. Нейните многобройни арести заради злоупотреба с алкохол и наркотици са по-предпочитаната тема. Тя обаче е почти толкова интелигентна, колкото Джордж Клуни - Линдзи Лоън постига 120 IQ-точки.

Бил Гейтс

И през 2009 година Бил Гейтс остава начело на класацията на най-богатите в САЩ. Състоянието на 53-годишния съосновател на "Майкрософт" се изчислява на 50 милиарда долара. За 16-а поредна година той е най-богатият човек в САЩ. Гейтс е и един от най-интелигентните американци - със завидно IQ-ниво от 160 точки.

Чарлз Дарвин

"Обожавам глупавите експерименти, сам ги правя непрекъснато", е казал навремето Чарлз Дарвин. IQ-нивото на бащата на теорията на еволюцията е 165.

Бритни Спиърс

Поп-изпълнителката Бритни Спиърс не може да се похвали с особено добро ниво на IQ - със своите 100 точки тя е последна по фактора "интелигентност" сред американските звезди.