Ето къде се намира най-старият ресторант в света
Хемингуей е толкова силно впечатлен от него, че го увековечава в една от новелите си, озаглавена "И изгрява слънцето"
Sobrino de Botín отваря врати през 1725 г. от френския готвач Жан Ботин и съпругата му и оттогава не е преставал да работи. Според Книгата на рекордите на Гинес това е най-старият ресторант в света. Днес Sobrino de Botín се слави със своята домашна кастилска кухня.
Името му е променено от Casa Botín на Sobrino de Botín ("Племенникът на Ботин"), когато г-жа Ботин умира и нейният племенник поема управлението. В момента ресторантът е собственост на семейство Гонсалес.
Sobrino de Botín е на четири етажа и има три трапезарии, които носят имената Bodega, Castilla и Felipe IV.
Най-известните ястия са cochinillo asado (печено прасенце) и cordero asado (печено агне). Ресторантът получава млади прасенца от Сеговия и агнета от Сепулведа три до четири пъти седмично.
И агнетата, и прасетата се пекат в почти 300-годишната пещ на дърва, което придава на месото невероятен вкус - с хрупкава коричка отвън и крехко изпечено отвътре.
Хемингуей е толкова силно впечатлен от ресторанта, че го увековечава в една от новелите си, озаглавена "И изгрява слънцето". В книгата той пише: "Обядвахме горе в Botín. Това е един от най-добрите ресторанти в света. Ядохме младо печено прасе и пихме вино от Риоха."
"Миди Ботин" е друго популярно ястие, което се приготвя в специален домашен сос от лук, пипер от люта чушка, чесън, сухо бяло вино, червен пипер, доматено пюре и дафинов лист, пишат от Business Insider.
Що се отнася до цените, за качеството на храната и статута на заведението, са си направо прилични. Специалитетите - младо агнешко или младо свинско, поднесено със запечени картофи, струва около 25 евро. Ако имаме късмет, ще можем да се насладим и на испанска музика на живо, която заведението предлага в някои от вечерите.
При следващата визита на Мадрид, със сигурност ще си отделим време, за да поглезим небцето и стомаха си в най-стария ресторант в света.
Последвайте ни
6 Коментара: