Най-достъпният модел от флагман серията на Huawei Р30 - Lite вече e на разположение на клиентите на VIVACOM. Потребителите могат да се насладят на ключовия за умните устройства огромен екран с елегантно тънка рамка, която предлага по-голямо удобство с прецизен баланс между дисплей и дизайн. Стилният Huawei Р30 Lite приляга удобно в дланта и идва в три атрактивни цвята – в момента потребителите могат да избират между Midnight Black и Peacock Blue, а скоро и Pearl White ще бъде наличен.

Huawei Р30 Lite притежава изцяло нов 6,15” FHD Dewdrop дисплей. Той привлича вниманието с деликатен капковиден прорез. Екранът е проектиран да бъде по-щадящ за по-голям комфорт на очите.

Р30 Lite продължава тенденцията на бранда да акцентира върху възможностите за снимане. Моделът разполага с три различни задни камери - широкоъгълна камера 48MP (f/1.8), ултра широкоъгълна камера 8 MP (f/2.4), боке камера 2 MP (f/2.4) и светкавица, като това съчетание улавя идеалния кадър във всеки един момент. С помощта на ултраширокоъгълния обектив в кадъра могат да се впишат повече детайли, без да се налага промяна на позицията на снимащия. Смартфонът е снабден с 3 x Hybrid Zoom за заснемане на красиви снимки при увеличаване на мащаба. 48-мегапикселовата камера дава възможност за заснемане на постери, готови за разпечатване във формат 2,8x2,1 метра.

Любителите на селфитата ще останат впечатлени от качеството на портретните снимки и техните детайли с 24MP селфи камера от следващо поколение. И още една интересна възможност на селфи камерата - благодарение на изкуствения интелект, тя разпознава различни полове и възрастови групи и прилага специално проектирано разкрасяване на всеки обект в кадъра.

Високата скорост на устройството се гарантира от 12 нанометровия чипсет на Huawei и процесора Kirin 710. Huawei P30 Lite се предлага с 4 GB RAM + 128 GB вградена памет. В допълнение революционната технология за графична обработка, захранвана от GPU TURBO 2.0, подобрява производителността - за по-бързо, по-гладко и по-мощно гейминг изживяване.

Още едно предимство на Р30 Pro Lite e неговата издръжлива батерия с капацитет 3340 mAh. С Huawei 9V2A Quick Charge, батерия се зарежда по-бързо и издържа по-дълго, което прави устройството отличен избор за работа и игри.
Моделът поддържа 4G Voice и WiFi Voice.

Huawei Р30 Lite се предлага на цена от 19.98 лв. на месец в комбинация с план Smart U.