Първата детска кулинарна книга на Kaufland България „Моето първо кулинарно приключение“ от днес е в магазините на веригата в цялата страна! В нея са събрани 44 интересни и достъпни рецепти и множество безценни съвети - от подготовката за готвенето, през пазаруването, употребата на съдове и готварски уреди, съхранението на продуктите, до различни готварски техники и интересни факти. В допълнение има и специален речник, за да могат най-малките още по-бързо да навлязат в света на кулинарията. Всичко това е визуализирано с много снимки - за максимално добра нагледност на стъпките от подготовката на всяка една рецепта – превръщайки се в незаменим пръв помощник в кухнята.

Изданието се реализира съвместно с кулинарните експерти от издателство „Бон Апети“, а в ролята на шеф-готвачи в него влизат деца на служители на ритейлъра. Една от рецептите е приготвена от внучката на легендарния футболист Христо Стоичков – Миа, която е избрана и за корица на книгата. Специално за „Моето първо кулинарно приключение“ звездната първокласничка показва как приготвя плодово тирамису с бял шоколад в 5 лесни стъпки.

На премиерата на книгата Миа беше придружена от своя известен дядо, който без колебание сложи готварска престилка и се включи в планираните кулинарни активности. Двамата се потопиха в магията на Коледа и украсиха сладки за предстоящите празници.

В празничния декември месец книгата се превръща в чудесен коледен подарък за цялото семейство и ексклузивно от днес до 17 декември може да бъде намерена на специална цена от 9.99 лв. в магазините на Kaufland в цялата страна.

За още интересни предложения и промоции в седмичната брошура, вижте ТУК.

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7000 служители. През 2023 г. компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места, като приносът й към икономиката е 1.63 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под

мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук