Кралските особи се хранят по специален етикет и в менюто им не присъства всичко онова, което ние, обикновените поданици, обичаме да хапваме. Например кралица Елизабет II предпочита да се храни само на обяд и никога неща, в които има нишесте. В кралските блюда присъстват зеленчуци, риби, морски дарове, дивеч и чисти меса. Какво обаче избягват да похапват, разказват от foodpanda.
 
Картофи - кралските готвачи не само се съпротивляват на тестени изделия и хляб, но също така намаляват картофите заради нишестения им фактор.
 
Варени яйца - варените яйце не изглеждат кралско, но бърканите със сьомга и трюфел са сред любимите.
 
Чесън и лук - кралските особи контактуват често с хора, което налага да избягват храни с остър дъх като лук и чесън.
 
Плодове извън сезона - качеството на продуктите и това те да бъдат био и максимално полезни, изисква много специален подбор. Ето защо в менюто в дворците се сервират сезонни плодове и никога нищо генно модифицирано.
 
Банан - никога няма да видите кралска особа да бели и яде цял банан. Етикетът налага консумацията да се случва с нож.
 
Подсладен чай - чаят е най-кралското питие, особено в Англия. Може да бъде добавено мляко или малко мед, но никога бучка захар.