Стремежът на човечеството към безсмъртието е толкова стар, колкото и самата човешка цивилизация. Сега сме свидетели на възраждането на нови трансхуманистични идеи, които навеждат на мисълта, че технологиите ще бъдат лек срещу смъртта.

Това, което някога е принадлежало към царството на боговете и магията, сега е в ръцете на изследователите и науката - резултатите, разбира се, все още не са получени.

Въпреки че обществото като цяло все още може да търси начини да живее вечно, някои твърдят, че този подвиг вече е постигнат от малък брой хора, съобщават световните издания.

Ето списък на тези така наречени безсмъртни, които според мнението на някои хора се разхождат по Земята точно в този момент:

Зиусудра

Зиусудра е древен шумерски цар, известен като герой на шумерския мит за потопа, върху който се основава библейската история на Ной.

Името Зиусудра, което означава „дълъг живот“, отразява аспектите на неговата легенда, според която боговете са дарили безсмъртие на царя - подарък за смелите му действия по време на големия потоп.

Без данни за смъртта му или документирано място за погребение, някои вярват, че цар Зиусудра е продължил да живее дълго след завършека на неговото управление.

Ахасфер - скитникът евреинПрез 13 век в цяла Европа започва да се разпространява легендата за „скитника евреин“, прокълнат от земното безсмъртие, след като се подиграва на Исус, докато носи кръста. Вечният евреин би трябвало да живее до Второто пришествие на Христос.

Въпреки че точните подробности се различават, повечето изображения и документи предполагат, че този човек, ако е жив, продължава да остарява забележимо без значително физическо разложение.

Съпрузите Фламел

Николас и Перенел Фламел са съпруг и съпруга алхимици от края на 14 век, за които се твърди, че са открили легендарния Философски камък и така са постигнали безсмъртие.

Въпреки че двойката не се споменава до 17-ти век, вярващите посочват заговор от Църквата за унищожаване на сведения за тяхното съществуване като причина за историческото разминаване.

Граф Сен-ЖерменМистериозният произход на високообразования и богат европейски аристократ от 18 век, известен като граф Сен Жермен, е бил източник на интензивни спекулации по време на Просвещението.

При натиск графът твърдял, че е на повече от 500 години и, според източници, неговите огромни знания и опит били в хармония с идеята. Някои историци вярват, че граф Сен Жермен живее и до днес.

Дмитрий ИцковСъвременните опити за постигане на безсмъртие все повече се насочват към кибернетичен подход. Привържениците на този вид безсмъртие виждат точността и дългосрочния потенциал на цифровите данни и искат да преведат човешки биологично чувствителни невронни данни в този формат.

По-лесно е да се каже, отколкото да се направи, но милиардерът Дмитрий Ицков твърди, че вече прави големи крачки в реализацията на кибер безсмъртието, вярвайки, че е на път да стане първият доказан безсмъртен до 2045 г.

Желанието да живеем вечно е било цел на човешките изследвания, религия и наука от хилядолетия. За повечето хора еликсирът на вечния живот остава непостижима цел.

Някои се надяват на безсмъртие през ограничения си живот, а за други се смята, че вече са го постигнали.

Превод и редакция: БЛИЦ