Не, това куче не е изгубено, не е пазач на гробищния парк. Не е и бездомно, или поне не до скоро. До преди 40 дни то е било най-обичаното същество от един българин, който си отива, пише "Трафикнюз".

Кучето лежи на гроб в село Дъбово, област Казанлък, вече над месец. Оказва се, че не си е избрало произволно място - то пази зорко гробната плоча и тленните останки на своя собственик. 

Видно кучето е изключително сломено и не иска да повярва, че трябва да продължи без най-любимия си човек. 
Животинката е забелязана от местни хора, които разказаха историята му и търсят негов нов стопанин, който да утеши мъката му и да го дари отново с дом и любов. 

"Във вторник Мария успя да го снима и нахрани. Ако някой от доброволците иска да помогне с храна, ще сме благодарни. В селото няма от къде да се купи храна за кучета. Благодарим на всички, които ще помогнат. На по късен етап и ако някой го осинови, ще е чудесно!", пише една от благодетелките в социалните мрежи с надежда някой да откликне на апелите. 

Верния четириног другар е страхлив и трудно дава някой да го приближи. Починалия стопанин няма роднини. Живеел е на семейни начала с жена, която обаче или не иска кученцето или то самото е предпочело да остане до стопанина си.