Мария Орсич е имала невероятен живот, но ако това, което днес се предполага за нея е истина, то тя е спомогнала за най-разрушителната война в човешката история, предава "Дарик".
В края на ХІХ и началото на XX век Германия изживява бурно икономическо развитие. То се характеризира с развитието на важни структурни отрасли и с ускорена индустриализация.

През този период в Германия процъфтявали и различни езотерични общества, стремящи се да положат основите на възродената германска идентичност. Нацистките интелектуалци и водачи били привлечени от тайните тибетски учения, достигнали до Запада. Мистичното общество, което издига Хитлер, се нарича „Туле”.

Как германските учени са били толкова успешни в техните експериментални опити с антигравитация, нови системи за задвижване на летателни апарати и ново синтезиране на химични елементи? Много конспиративни теории гласят, че нацистите са имали помощ отвън, не от нашата планета.

„Туле“ използвало жени медиуми, които да се свързват с други светове и измерения и да черпят информация оттам. Има редица хипотези, в които се твърди, че най-висшето ниво на обществото “Туле” се е ръководело от жена на име Мария Орсич. Тя била медиум и успявала чрез специални, неразгадаеми за всички останали членове на това общество рисунки, да получава информация от други светове за създаването на нови енергийни форми, нови антигравитационни уреди, както и техники за промяна на пространството и времето.

Най важните въпроси около нея и до днес остават без отговор. Откъде точно са идвали нейните видения и откъде е черпила всичката тази информация? Дали наистина тя е спомогнала да развитието на Германия с окултната си работа? И един много важен въпрос - съществувала ли е наистина тази жена?