Този необичаен случай е станал през 1975 година. Тогава Майкъл М. все още бил ученик. Момчето тръгнало по покрития със сняг тротоар, подхлъзнало се и попаднало на пътя. Той не е успял да стане и бил ударен от камион, съобщава nderf.org.

Майкъл е разказал, че е изпитал истински ужас само за секунда и едва след това е започнал да вижда себе си отгоре. Медиците се навеждат над тялото му и се опитват да свалят ризата му. Но това не го заинтересувало и той се преместил на седалката до шофьора.

Майкъл започнал да му разказва, че по тази улица стига до училище, но шофьорът не му обърнал никакво внимание. В същото време той не усещал разлика, когато бил извън тялото си. Струвало му се, че нищо не се е променило, но в същото време започнало да го дразни това, че никой не реагира на него.

Изведнъж момчето чуло някой да го вика, погледнало тялото си и започнало да усеща, че го стяга. След това Майкъл дошъл на себе си в болницата.

Имал мозъчно сътресение, счупена ключица, ребра и ръце. Майкъл имал и много натъртвания и порязвания. Той успял да оцелее, но спомена за начина, по който напуснал собственото си тяло, не го напускал през целия му живот.

На 17-годишна възраст той случайно вижда предаване, в което се разказва за преживяване близо до смъртта и казва на майка си, че точно това е преживял по време на инцидента. Изненадващото в тази ситуация, е, че момчето не е забелязало никаква разлика, нито е усетило нещо, когато е напуснало тялото си.

След случилото се Майкъл е променил отношението си към смъртта и живота. Започнал да разбира по-добре хората и разказва за това, че понякога дори може да чете мислите на тези, с които общува. Освен това той е спрял да изповядва всякаква религия и вярва, че погребалната индустрия е просто начин за бързо забогатяване.

Превод и редакция: БЛИЦ