Предизвикателството с предпазния колан (Seat belt Challenge) се появи, когато младежка организация проведе едномесечен флешмоб, по време на който беше необходимо да се направи фотография със закопчаното средство за безопасност.

След това темата е подхваната от Дания Сафа, създавайки отделен акаунт в Instagram, посветен на предизвикателството. Причината е смъртта на нейния приятел, който можел да се спаси при инцидент, ако е бил поставил предпазния колан преди пътуването.

Но изведнъж красавиците в Instagram започнаха да качват своите селфита от колите си със същия хаштаг. С единствената разлика - снимките им се отличаваха с откровеността си.Момичетата разголваха гърдите си за снимките, събирайки много харесвания и популяризирайки предизвикателството. Сега на този хаштаг могат да се намерят повече от две хиляди публикации, информира YahooЧовек би могъл да се възмути от подобно представяне на флешмоб, но дали е необходимо? В края на краищата момичетата успяха да помогнат за разпространението на идеята, че в колата винаги трябва да се поставя коланът.

Превод и редакция: БЛИЦ