Независимо от това, че всеки здравомислещ човек разбира, че в наше време да се погребе още жив човек е на практика невъзможно, това реално и фактичски се случва и до ден днешен. При това не само в забравените от Бога полудиви страни, а и в доста цивилизовани общества. 

Например, Индия не може да бъде наречена средновековна страна, въпреки това, именно там през изминалите дни почти погребаха жив 20-годишния младеж Мохамад Фуркан. 

Мъжът е бил доставен в тежко състояние в частна болница на 21 юни, през изминалите дни служителите на медицинското учреждение в град Лакхнау съобщили на роднините, че младежът е починал. Но по време на церемонията по изпращането на покойния брат му Мухамад Ирфан забелязал, че крайниците на покойника леко потрепвали, след което възкръсналият Фуркан бил изпратен в друга болница. Там лекарите веднага го включили на апаратно дишане: юношата наистина бил все още жив. 

Как такова нещо е могло да се случи? Всичко е много просто: семейството свършило парите за лечение на юношата, след което лекарите в частната клиника го обявили за починал.

В момента, както увери журналистите шефът на медицинския център Lucknow Наренда Агарвал, тече разследване как такова нещо въобще е могло да се случи и кой е допуснал това безобразие.  

Кажете, а в още по-цивилизования свят, например в САЩ или Германия, такова нещо дали ще се случи?