Специалисти в областта на паранормалното проведоха изследване и разбраха за едно интересно съвременно поверие, което през последните години намира все повече поддръжници. Все повече жители на Западния свят смятат, че починалите близки са способни да общуват с нас с помощта на бели пера, пише Езорейтер.

Ако белоснежно перо случайно влети във вашия дом или е паднало върху дрехата ви на улицата, това може да означава, че човек, който вие обичате и който е напуснал този свят, се опитва да влезе в контакт с вас. Най-често той просто иска да ви съобщи, че с него всичко е наред и вие не трябва да тъгувате за него. 

Примери за това, как покойници общуват със своите близки посредством бели пера  

Потребителите на социалните мрежи в момента споделят едни с други истории, свързани с необичайна поява на бели пера след кончината на техни близки. 

Например, 34-годишния Алек Дженкинс от американския щат Кентъки разказва, че около преди година той и жена му са се разхождали из града, когато неочаквано се появило бяло перо, което започнало да "ги бие" по лицата. Вятър обаче нямало никакъв, затова двойката се учудила, че перото прави такива неща. Но още по-силно били поразени от това, че когато посетили след известно време екстрасенс, той им съобщил, че появата на перото е доста добър знак свише. 

46-годишният Стивън Галяно от канадската провинция Ню Брансуик съобщава, че семейството му наскоро е изгубило един от членовете си. По думите на мъжа, веднага след това в дома му се озовали десетки малки бели пера. Те били намирани в гостната, спалните, в колите на семейството, а самият Стивън дори открил такова перо в свой тефтер. Семейството дълго време не се решавало да обсъжда странния феномен, но една вечер канадците все пак нарушили мълчанието и заговорили за появата на перата в къщата им. Галяно научили от интернет какво означава това и сметнали, че по този начин с тях контактува покойният им роднина. Веднага щом те разбрали какво означават перата и благодарили на покойния за вниманието, и перата изчезнали. 

77-годишната британска телевизионна звезда Глория Ханифорд е убедена, че белите пера са ѝ изпращани от покойната ѝ дъщеря Карън Китинг, която е починала през 2004 година на 41-годишна възраст от рак на гърдата. По думите на Глория, тя е започнала да ги забелязва до себе си четири месеца след смъртта на дъщеря си. Когато Карън била още жива, тя веднъж казала на майка си, че като дете е смятала белите пера за знак за присъствие на ангел. Когато смазаната от мъка Ханифорд започнала да намира бели пера, тя веднага разбрала кой ѝ ги изпраща и защо.  

Превод и редакция: БЛИЦ