Осемгодишно момиче бе намерено да живее с маймуни в Индия. Детето не може да ходи и говори като човек.
Детето, което комуникира с крясъци и ходи само на четири крака, е било намерено от полицията в отдалечен природен резерват в Бахраих в северната част на Индия. Момичето вече е наричано „Маугли” заради приликите ѝ с главния герой от „Книгата на джунглата”.
 

Властите заявяват, че момичето се е чувствало много добре в компанията на маймуните. Те все още се опитват да установят самоличността му и как тя се е озовала сред животните.
 
Първоначално детето е било забелязано от дървари, а след това инспектор Суреш Ядав  забелязал детето, докато е бил на обиколка в резервата, пише Times of India. Момичето, след намирането си преди два месеца, е било заведено в болница, където за него се грижат и в момента.
 
Тя се държи като животно. Тича с помощта на ръцете и краката си и яде храна от пода с устата си, разказва доктор Сингх. След известно време на лечение детето започнало да ходи само на двата си крака и да се храни с помощта на ръцете си. „То все още не може да говори, но разбира това, което ѝ се казва, и се усмихва”, казва още Сингх.


Полицай Динеш Трипати разказа, че когато е намерил момичето, то е било „голо и се е чувствало много добре в компанията на маймуните”. „Когато дърварите са се опитали да я спасят, маймуните са ги прогонили”, каза още той.


В полицията предполагат, че детето е било изоставено от своето семейство. Оттам добавят, че съдейки по белезите по крайниците може да се направи извод, че детето е живяло доста време с маймуните.

Превод и редакция: БЛИЦ