На снимката Sol 2446, изпратена на Земята от марсохода Curiosity на 24 юни тази година, уфолозите и независимите изследователи забелязаха странен обект в марсианското небе, който много прилича на голяма птица. 


Черният обект, както отбелязват специалистите, не може да се смята за проблем с работата на камерата, защото той е наличен само на една снимка, направена от марсохода: нито го има "преди" , нито "след".  

Естествено, това също може да е някакъв апарат на извънземните, или дори марсианец, но ако човек зачете коментарите към тази удивителна новина, то той, както и повечето потребители в мрежата, ще се убеди, че става дума за птица.

При това земна птица, защото американците снимат всичко това някъде в Канада, на пустия остров Девон, без да е летят където и да е - това е поредната космическа афера на САЩ. (НАСА позиционира острова като изпитателен полигон за марсоходи). 

 


Гари Мълън отбелязва, че това за пореден път доказва, че НАСА е организирала всичките марсиански мисии на Земята. Щом лунните са били заснети в Холивуд, то сегашните са заснети на пустинните острови на Канада.

Неслучайно американците толкова дълго са ни показвали "митичната Марс" като кафяв с жълто небе, както се прави в художествените филми. А когато специалистите разобличиха тази машинация, то се оказа, че марсианското небе по нищо не се различава от земното. А може би се различава, все пак ние така и не сме го виждали.