Не е тайна, че игралната индустрия винаги е нащрек за нови тенденции, за да държи състезателите ангажирани. И най-новата тенденция, която се появи на сцената, са крипто игрите. 

Какво представляват крипто игрите? Това са основно игри, които използват криптовалути като вътрешно средство за разплащане в играта. И те стават все по-популярни сред геймърите по целия свят.

Защо крипто игрите са толкова привлекателни? Е, като за начало, те предлагат уникално игрово изживяване. Второ, те също са чудесен начин да се запознаете със света на криптовалутите. И не на последно място, те са просто забавни за игра!

В тази статия ще ви покажем FightOut, Calvaria и RobotEra и ще видим защо те са най-добрите крипто игри в днешно време.

Какви са ползите от крипто игрите?

Крипто игрите идват с няколко ползи, които биха променили изцяло гейминг индустрията. Нека видим кои са те.

Възможност да правите пари, докато играете

Едно от основните предимства на играта на крипто игри е, че имате шанса да печелите пари, докато играете. Това е чудесен начин да генерирате допълнителен доход, а също така може да бъде много забавно.

Има множество различни игри, които можете да играете и всяка от тях предлага свои собствени уникални награди. Можете дори да се състезавате срещу други играчи от цял ​​свят за шанса да спечелите големи награди.

Собственост на всички активи

В обикновените игри вие не притежавате предметите или активите, които придобивате. В крипто игра вие притежавате цифровите активи в блокчейна, които могат да се купуват, продават и търгуват на свободния пазар.

По този начин можете да бъдете сигурни, че никой не може да ви отнеме любимите активи, за които сте заплатили или сте спечелили в битка.

Право на глас

Крипто игрите са вълнуващи, защото предлагат на играчите шанса да имат истинска дума в бъдещето на играта. DAO (децентрализирани автономни организации) позволяват на играчите да гласуват за важни решения, като например кои функции да добавят или как да балансират играта. 

Това придава на крипто игрите демократично усещане, което е от полза за всички участници.

Кои са най-добрите крипто игри за игра през 2023 година?

Нека видим кои са най-добрите игри, с които можете да печелите, докато се забавлявате.

FightOut - Най-добрия начин да тренирате и да получите награди за активността си

Макар да не е точната дефиниция на крипто игра, приложението на FightOut иска да ви накара да се “разиграете”, като започнете да тренирате.

За разлика от много други приложения като Sweatcoin и STEPN, във FightOut можете да печелите не само като трупате крачки, но и когато плувате, карате колело и дори по време на бойни тренировки. 

Целта на екипа е да създаде специално оборудвани фитнес зали с множество сензори, в които да можете да свържете резултатите от реалния свят със своя аватар в Метавселената, с който да се състезавате. 

Мускулна сила, кардио и техника са само три от различните аспекти, които приложението иска да развие у вас - а именно, да ви направи всестранно развити атлети.

Амбициозната цел пред екипа е да събере $100 милиона инвестиции, като за $1 можете да закупите 60.06 FGHT. 

Calvaria - Най-добрата P2E игра с NFT бойни карти, която се очаква с голям интерес

Calvaria: Duels of Eternity е страхотна нова P2E игра с бойни карти, в които играчите ще могат да подсилват тестетата си с различни по сила уникални NFT-та, като състезателите с по-силни тестета ще печелят награди.

Платформата ще позволява търговия с дигитални активи, а криптовалутата на проекта - RIA, ще може да се използва за всякакви цели в рамките на играта.

Геймърите са развълнувани от Calvaria, защото тя е една от малкото игри, които разполагат с безплатна версия, а освен това мобилните геймъри също ще могат да я играят чрез iOS и Android приложения.

За Calvaria трябва да се спомене, че постига страхотен успех, като успя да съкрати етапите на предварителната продажба от 10 на 5, и да получи пет обещани листинга на крипто борси - BKex, Changelly, Kucoin, Gate.io и XT.com, което е огромен успех за криптота в предпродажби.

До момента са събрани над $2.5 милиона инвестиции, като ранните инвеститори в Calvaria ще генерират до 225% печалба на хартия.

RobotEra - Играта в Метавселената, която ще промени възприятията ни за виртуална реалност

RobotEra е последното предложение в нашия списък с най-перспективни крипто игри. Тази крипто игра с роботи ще се развива в Метавселената, като според екипа на блокчейна, RobotEra ще прави конкуренция на Decentraland, The Sandbox и Axie Infinity, което е голямо признание за разработчиците.
 

Когато си вземете NFT робот, вие ще можете да участвате с него в най-различни мероприятия - като концерти, участия в нощни барове, ресторанти и куп други интересни занимания.

Ще можете да се срещате с други играчи, да играете игри, а освен това ще можете да закупувате земя и да строите на нея.

Инвестициите в RobotEra надминаха $600,000. Сега се намираме на първия от общо три етапа на предпродажбите. В момента цената е $0.020 за токен и ще стигне $0.032.

Заключение

Крипто игрите предоставят страхотни възможности на играчите да печелят награди, след като спечелят състезания или изпълняват различни активности. Най-хубавото е, че може да се търгува с крипто активите, закупени в платформите.

FightOut, Calvaria и RobotEra са най-добрите занимания, с които човек може да се усъвършенства, докато печели. 

Често задавани въпрос

Струва ли си да играете крипто игри?

За разлика от стандартните игри, блокчейн игрите ви предоставят демократичен избор - в тях можете да решавате бъдещето на играта и да предлагате идеи, да печелите награди, като играете, а освен това можете да запазвате своите крипто активи в играта и дори да ги продавате на други играчи, като печелите от това.

Кои са най-добрите крипто игри на пазара в момента?

FightOut, Calvaria и RobotEra са най-добрите издания в момента. Макар FightOut да не е точно игра, приложението също е “игровизирано”. Calvaria пък е изключително вълнуваща P2E игра с NFT бойни карти, а роботите в RobotEra ще впечатлят дори и най-големите критици.