Иновативната платформа за онлайн магазини NEXT BASKET вече е готова да ни покаже и първия си реализиран проект за българския пазар. Пилотният онлайн магазин продава най-висок клас уреди и аксесоари за художествена гимнастика, а изпълнението му напълно отговаря на заявките на платформата за високо качество и ново поколение eCommerce решения.

Онлайн магазинът sasaki-shop.com съчетава изчистен и интуитивен уеб дизайн с отлична функционалност и скорост на зареждане. Какво точно стои зад работещото бизнес решение и какво може първият демо магазин на NEXT BASKET? Обобщаваме в следващите редове.

Използвана тема

Както всяко SaaS решение, NEXT BASKET работи с набор от предварително изготвени дизайнерски теми за изработка на електронни магазини. За пилотния си проект платформата използва първата си и основна тема, която е създадена специално за онлайн магазини с по-малко на брой категории и продукти.

Тази тема позволява атрактивна визуализация на продуктите и отлично потребителско изживяване в рамките на каталога. Нещо повече - използваните UX дизайн практики за онлайн мърчандайзинг стимулират лесното сърфиране между свързани категории и продукти, така че да удовлетворяват както интереса на потребителите, така и целите на бизнеса.

Функционалности на онлайн магазина

Още в първата си тема и сайт NEXT BASKET демонстрират основното си конкурентно предимство - вградените функции и инструменти за SEO оптимизация на сайта. В това число влизат оптимизация за скорост на зареждане, пълнен контрол върху метаданните на сайта и вътрешно обхождане за технически грешки.

Допълнителните функционалности в интернет магазина на официалния дистрибутор на SASAKI за България включват например:

  • Модул за създаване и управление на банери;
  • Система за бързо и лесно управление на поръчки;
  • Автоматизирани имейл известия за поръчки;
  • Различни разплащателни методи;
  • Управление на вариации на продукти по номера, цветове и др.

Не на последно място, бизнесът ще използва готовата интеграция на платформата с куриери и функцията за автоматично генериране на товарителници.

Професионални бизнес услуги от NEXT BASKET

Освен изработка на онлайн магазин, платформата NEXT BASKET предлага на партньорите си и набор от 112 платени и безплатни услуги, свързани с всички аспекти на професионалната дигитална презентация.

Екипът на пилотния сайт на NEXT BASKET избира да се възползва от тези услуги, като към изработката на сайта се добавят копирайтинг, създаване на рекламни банери, качване на продукти в сайта и оформяне на продуктовите страници според добрите практики в електронната търговия.

Тестове за качество и сигурност

Последно, но не и по значение - пилотният онлайн магазин на NEXT BASKET преминава през всички възможни тестове за качество и сигурност преди да достигне до своите потребители.

Това включва както задължителния одит за информационна и мрежова сигурност, така и различни тестове за адаптивност към мобилни устройства, качество на оптимизацията и обща оценка за техническото здраве на сайта.

Екипът ни пожелава успех на на платформата и нейния първи онлайн магазин и очаква следващите новини от обещаващия нидерландски стартъп!