„Един от последните ергени на Англия“ се жени, гръмнаха таблоидите и лъскавите списания на Острова. Терминът е остарял и дори малко смешен, но в този случай „златен ерген“ е точно определение за 32-годишния Хю Гросвенър – 7-ия херцог на Уестминстър.

Хю Гросвенър

Той е милиардер, който може да се похвали със състояние оценявано на 11,5 милиарада евро, както и тесни връзки с британското кралско семейство.

В класацията за 2022 г. на хилядата най-богати личности в Обединеното кралство, изготвяна ежегодно от Sunday Times, той е на тринадесето място. Хю Гросвенър е наследник на едни от най-апетитните недвижими имоти в страната или с други думи притежава голяма част от Лондон.

Сега Хю Гросвенър официално е сгоден за Оливия Хенсън – млада жена, с която аристократът има връзка от две години. Хю вече е поискал ръката на Оливия в Итън Хол – неговото огромно имение в окръг Чешир.

„Херцогът на Уестминстър и мис Оливия Хенсън са щастливи да съобщят, че са на път да се оженят“, гласи съобщението, публикувано от един от техните говорители, с целия формализъм на английската традиция.

„Членовете на двете семейства са възхитени от новината“, се казва още в комюникето, в което обаче не се посочва къде ще се състои сватбената церемония.

Според кралските наблюдатели представителите на династията Уиндзор ще уважат събитието. Общоизвестен факт е, че Хю Гросвенър е близък приятел на принц Уилям и неговата съпруга Кейт Мидълтън, като и кръстник на втория в линията за наследяване на трона принц Джордж. Кръстник на Хю пък е настоящият монарх крал Чарлз III.

Бащата на Хю – Джералд Гросвенър, 6-ия херцог на Уестминстър почина през 2016 г. на 64-годишна възраст, оставяйки на сина титлата и собствеността на своята империя от недвижими имоти, която се простира от Лондон до Калифорния. Богатството на фамилията е натрупано благодарение на успешни инвестиции, правени в продължение на три века.

Майката на Хю произлиза от рода Романови и е пряка роднина на руския цар Николай II.

Неговата бъдеща булка Оливия Хенсън, която ще стане херцогиня на Уестминстър след сватбата, е учила в Marlborough College, същото училище, което посещават принцеса Юджини, една от дъщерите на принц Андрю, както и Кейт Мидълтън. В момента Оливия работи в „Belazu“ - компания, базирана в Лондон, специализирана в областта на хранителни продукти.

Накратко, пари, много пари, пак пари и синя кръв.

При липсата на други "кралски сватби", висшето английско общество се готви за аристократична сватба, която със сигурност ще е изключително бляскава и ще се радва на висок интерес сред поданиците на короната, пише "Телеграф".

Репутацията на Хю Гросвенър обаче не е така блестяща като състоянието, което притежава. В миналото той е чест гост на частни партита и дискотеки, но въпреки това досега никога не е давал материал за размисъл на папараците.

Това може би се дължи на факта, че той може да организира пищни тържества сред 5 000 хектара в имението Итън Хол далеч от фотографи и любопитни очи.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук