Новата политкоректност, която се налага в киното, и не само, не подмина и емблематичната творба на Александър Дюма “Тримата мускетари”. В нова екранизация, която се снима във Франция от продуцентската компания Pathї, се появи чернокож мускетар на име Ханибал, пише Труд бг.

Първообраз на новия герой е историческа личност - принц Аниаба от Асиния (днешен Кот д`Ивоар), който се е учил във Франция на “кралски занаят”.


Американското кино причини силен шок на руснаците СНИМКИ

Първообраз на новия герой е историческа личност - принц Аниаба от Асиния (днешен Кот д`Ивоар).

Все пак историческите събития не са предадени точно, тъй като принц Аниаба е бил част от френския кралски двор при Луи ХIV, а действието на “Тримата мускетари” е в епохата на Луи ХIII.

Филмът ще бъде от две части и се очертава като една от най-скъпите продукции във френското кино, за която са предвидени цели 70 милиона евро. Снимките на лентите “Д`Артанян” и “Милейди” ще завършат през май 2022 г.

Режисьор е Мартен Бурбулон, който наскоро завърши биографичната драма “Айфел”, посветена на строителя на известната кула.

Бурбулон и продуцентът Дмитри Расам анонсират, че няма да залагат на стриктно придържане към оригиналния текст на Александър Дюма, а вместо това искат да създадат филм, разчитащ на максимална достоверност в сраженията, любовните интриги и политическите заговори.

Според Бурбулон Александър Дюма особено ценен автор, защото е родоначалник на сериалите като жанр.