Веднага след като ЦИК определи номерата в бюлетината, под които регистрираните партии и коалиции ще се явят на предстоящите местни избори, политиците направиха първите тълкования за тях.

Ето кой с каква бюлетина ще играе на изборите на 27 октомври


Първи бяха от ГЕРБ, които обясниха какво виждат в своя номер 43.

„Ако търсим някаква символика, тя е 4 успешни мандата. Всичко това е в доброто взаимодействие с триъгълника гражданско общество, местната власт и изпълнителна власт“, смята областният координатор на партията Цветомир Паунов.

Според него следващия успешен мандат на Йорданка Фандъкова отново ще бъде „подплътен с много работа, много усилия, без популизъм и без неизпълними обещания“.

„Може да си играем много на нумерология, но никога ВМРО не сме правили нещо такова.

Ние залагаме на местни, свестни и известни кандидати за кметове и общински съветници, така че не очаквайте от нас хвърляне на боб и гадания“, заяви кандидатът на воеводите за кмет на столицата Ангел Джамбазки. Партията му ще се включи в битката под номер 34.

От БСП пък виждат в своя номер 56 добра предпоставка за спечелването на 5-6 областни града.

„5 плюс 6 е 11, а това е „кралско число“. Цифрите 5 и 6 означават и последователност, така че минимум 5-6 областни града“, провидя лидерът на градската левица Калоян Паргов.

Кандидатът за градоначалник на София на „Демократична България“ също коментира своя номер 66, който ще бъде и последен в бюлетината.

„Номерът е хубав. Смятам, че номерата нямат никакво значение в изборите, но човек винаги има едно наум. 66 е чудесен номер.

Най-важното е, че нашата програма е силна и ние искаме да направим истински добри неща за този град“, заяви арх. Борислав Игнатов.

Квадратчето не подкрепям никога за първи път ще присъства на бюлетината за местни избори и ще заема последното място в нея.

Номерата на независимите кандидати, издигнати от инициативни комитети, както и на местните коалиции, ще бъдат изписвани след партиите и коалициите съгласно поредността на регистрацията им в ОИК.