Той е с тъмна кожа, усмихнат и отзивчив, има множество приятели и независимо от трудния си живот, който е имал, е винаги позитивен и готов да помогне, пише "Борба".26-годишният Фурууа Брендакс е с нигерийско-британски корени и е отраснал в дома за деца без родители в Стражица. Избрал е коледните празници, за да зарадва децата от региона, които имат сходна съдба на неговата. „Заедно с моя приятелка – г-жа Ася Смолетсова, правим благотворителни тържества в центровете за настаняване, които вече са изместили домовете за деца. Искаме да им вдъхнем вяра и надежда, че животът може да бъде хубав, а Коледа е времето, когато това може да се усети и да ни промени“, разказва Брендо, както го наричат всички познати и приятели. Атрактивният млад мъж работи като диджей и аниматор, а в момента събира погледите на жителите и гостите на града, предрешен като Дядо Коледа.

Не търси дивидент от това и услугите му не се продават. Има ангажименти в цялата страна от различни туристически агенции с основната си професия. Избрал е обаче да живее и да се развива във Велико Търново. Младият мъж в момента учи във Великотърновският университет, но най-паметните знания получава от „житейския“. „Никога не съм виждал родителите си. Знам имената им само от акта си за раждане, където са записани. Майка ми се казва Тина Грейс и е от Нигерия, а баща ми Брендакс Хилс и е от Англия. Самият Фурууа е роден в София. Целият му живот обаче е свързан с дома в Стражица. „Тогава бе просто детски дом, сега политиката е различна и се създават къщи – центрове за настаняване, за да може да се пресъздаде нормална среда. С живот като моя децата много по-рано узряват и научават рано житейски истини. Пред тях има много примери и добри, и лоши, а смисълът на всеки човешки живот е да се избира“, философски коментира Брендо.

Почти всички възпитаници от дома, в който е израснал, около неговия набор учат в университети или работят в различни сфери. Средата ги е калила още от малки. Самият Фурууа също е тръгнал по този път, за който му помага и силният му характер на Козирог. Желанието ни е да покажем на обществеността, че децата без родители имат много качества и са самостоятелни и отговорни, макар да са нямали късмета в живота да комуникират с родители, като останалите, разсъждава Брендо. Самият той планува да открие родителите си. Опитвал е да се добере до някаква информация за тях през Фейсбук, но не успял. Сега планира да го направи през посолствата на двете държави.