Журналисти анализираха съдбата на щастливците, които през последните години спечелиха солидни суми, грабвайки на една или друга лотария джакпота, и достигнаха до извода, че животът им, благодарение на големите пари, паднали им от небето, действително рязко се е променил, но не и в добра насока...  ​​​​​​​

Да се спечелят големите пари от лотария просто е опасно за живота.


Големите пари, получени във вид на коварен подарък от съдбата, а не благодарение на усилена работа, например, създавайки свой бизнес, както се оказва, на нито един от "щастливците" щастие не са донесли, пише Езоейтер.  

Например, 42-годишният жител на Тайланд Джиравут Понгфан в края на миналата година спечели почти един милион долара. Докато празнувал обаче, уж, с най-близките си печелившият билет бил откраднат. В резултат мъжът, който бил щастливо женен и с добро семейство, се самоубил на 31 януари. 

Влюбената двойка от канадския град Чатъм Дениз Робъртсън и Морис Тибо се помолили на Господ да спечелят джакпокт, който да им позволи да създадат идеалното семейство, което да живее в някое райско кътче на нашата планета. Очевидно, Господ чул молитвите им и през септември миналата година двойката успяла да спечели джакпот от 6 милиона долара. След това Морис Тибо тайно напуснала работа, събрал си вещите и.. изчезнал от Живота на Дениз, взимайки своята половина от спечелената сума. В това няма трагедия със смърт, но жената в момента не може да повярва на получения удар. Това обаче е само началото. На двойката тепърва предстояли беди и нещастия. 

Журналистите сочат не само най-свежите примери. Десетки по-стари подобни истории показват, че "глезльовците на съдбата", успели да приберат солидна сума от лотарията, веднага се оказвали под огромния натиск на мнозината желаещи да споделят с тях радостта им и спечелилите просто не издържали на мъченията. А някои "щастливци" например скоро след печалбата пък били намирани убити. Това се случило с печеливш от лотария през 2009 година, който прибрал 30 милиона долара. Подобно нещастие се случило в Илинойс (джакпот с размер 20 милиона долара) и в Джорджия (5 ,илиона долара) през 2007 година - печелившите били убити заради леките им пари. 

 

Ето защо спечелилата седмия по големина в историята на САЩ джакпот (560 милиона долара), жителката на щата Ню Хемпшир Джейн Доу (името е дадено от пресата) веднага се обърнала към съда с искането името ѝ и местожителството ѝ да не бъдат разгласявани. Наложило се спешно да се бяга от родното ѝ място. 

Да спечелиш джакпот от лотарията е все едно, че да си провалиш живота 

Руският парапсихолог, кестрасенс и писател, автор на книги като "Диагностика на кармата" и "Човек от бъдещето", Сергей Лазарев още преди 20 години е писал, че парите са енергия, а милионите долари - огромен заряд, който може да бъде приет само от готова за това душа. затова е наивник онзи, който мечтае да получи милиони като подарък, например, спечелвайки от лотарията или прибирайки наследство от "американски чичо". Вместо очакваното щастие, тази мощна енергия просто ще разсипе съдбата на човек, в най-добрия случай, изпращайки го преждевременно в гроба, а в най-лошия, превръщайки оставащия му живот в истински ад. 

Превод и редакция: БЛИЦ