Възможно е да се влюбите в човек, който не отговаря на чувствата ви, а за вас да е трудно да разгадаете отношението му. И все пак е по-добре да се откажете от този човек или по-скоро от надеждата той да стане ваша половинка, преди сърцето ви съвсем да се обвърже.

Несподелената любов е неприятно явление, но все пак е по-добрият вариант от синдрома „разбито сърце“. Ето и няколко знака, че е време да се откажете от обекта на чувствата си веднъж и завинаги:

1. Вие сте изживели заедно няколко романтични момента, но така и отношенията ви не са се развили по-нататък

Ако сте изживели няколко интимни романтични мигове с този човек, но той така и няма интерес да започне сериозна връзка с вас, значи само си губите времето в надежди. Може би просто този човек не чувства това към вас, което вие усещате към него. Ако той беше достатъчно заинтригуван, все нещо щеше да предприеме като действия спрямо вас.

2. Очевидно е, че вие не сте сред приоритетите на този човек

Ако вие все си правите планове за това как да прекарате време с този човек, а той редовно отменя/анулира/отлага срещите ви, то ясно е че той си има по-интересни занимания. По-добре се съсредоточете върху намирането на партньор, който да ви оценява по достойнство.

3. Вашият любим е влюбен в друга и... вие го знаете

Това е класика в жанра, нарича се несподелена любов. Ако обектът на чувствата ви е със заето сърце в момента и вие знаете този факт, не е ясно на какво точно разчитате. Шансовете този човек да се влюби във вас изненадващо не са големи (това се случва само във филмите), така че спрете да се измъчвате. Спрете и да се правите на най-добрата му приятелка, докато той например скърби/копнее за момичето, което обича.

4. Той не се интересува от това как се чувствате

Ако вие се чувствате уязвима заради несподелената си любов, а обектът на любовта ви дори не се сеща какви терзания ви причинява, значи той или няма никаква представа, че имате чувства към него, или този факт не го интересува особено.

5. Вие сте му признали чувствата си, но той не е отговорил на тях

Ако обектът на чувствата ви знае, че сте влюбена в него и избягва темата, или директно ви е казал, че не изпитва същото към вас, то това е повече от основателна причина да се откажете от него.

Източник: tialoto.bg.