Голям камион с плоска платформа, който превозва обект с много необичайна форма, бе заснет в района на американския свръхсекретен военен тренировъчен полигон Зона 51. Видео, запечатало преминаването му покрай секретния армейски обект, предизвика бурна дискусия в мрежата.

Големият камион, който най-вероятно превозва някакъв предмет с дисковидна форма, покрит с черен брезент, е ескортиран от полицейски коли, пише Daily Star.

Когато тежкотоварното возило минава покрай спряло превозно средство, снимащият казва: "НЛО".

23-секундният му видеоклип е гледан близо 400 000 пъти и бързо успя да събере хиляди спекулативни коментари за това какво всъщност представлява товарът на камиона.

Според официалното съобщение на американските военни, става въпрос за „гъвкаво, реалистично и многоизмерно бойно пространство за тестване, разработване на тактики и повишаване на квалификацията“.

За феновете на научната фантастика и извънземните Зона 51 е тясно свързана с НЛО и изследвания на извънземни, от момента, в който през 1947 г. от Розуел, Ню Мексико идват съобщения за катастрофа на неидентифициран летящ обект с извънземни на борда.

Един от интернет потребителите изразява мнение, че шофьорите на камиона, превозващи товара, трябва да знаят какво точно карат на платформата. Друг пък предполага, че това е метеорологична сонда.

Трети уверено заявява, че това наистина е НЛО, което военните са решили да преместят на друго място. На което друг потребител отговаря, че армейците не биха извършвали подобни неща толкова демонстративно. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук