Порномоделка от Австралия, която забогатяла със създаване на еротично съдържание, се оплака от трудностите на професията и опроверга мита, че това са „лесни пари“. Тя разказа пред Business lnsider за своя опит.

Популярният модел Лаура Люкс, която печели около 30 000 долара на месец, правейки видеоклипове за възрастни в платформата OnlyFans, каза, че „работата като онлайн секс работник се смята за лесен начин за печелене на пари, но не е така“. Момичето вярва, че историите за това как жените напускат редовната си работа, правят няколко провокативни снимки и внезапно забогатяват, не са съвсем верни.

Моделът споделя, че част от успеха й се дължи на факта, че преди да създаде онлайн съдържание в тематични платформи, е работила като стриптийзьорка, а след това като хоби е публикувала снимки и видеоклипове в MySpace, където е спечелила доста абонати. Едва през 2018 г. тя започнала да изкарва прехраната си, създавайки еротично съдържание, когато индустрията едва набираше популярност.

"Сега пазарът е пренаситен с предлагане и причината за моя успех е, че още в началото на кариерата си имах абонати от MySpace, други популярни социални мрежи и Patreon. Не започнах от нулата", казва тя.

Освен това, според Люкс, създаването на еротично съдържание не е лесна работа, тя й отнема около осем часа на ден. Тя непрекъснато проверява пощата и личните си съобщения, занимава се с планиране, организационни и финансови въпроси.

Тя обикновено започва деня с публикуване на снимка и след това взаимодейства с онези, които реагират на нея. Комуникацията с абонати заема значителна част от работния й ден, като се има предвид, че Люкс има повече от два милиона последователи в социалните мрежи. След това тя се грижи за заснемането или монтажа на кадрите.

Люкс призова момичетата, които искат да преследват кариера в заснемането на видео за възрастни, да оценят реалистично рисковете от този избор. Тя припомни, че всичко, което попадне в интернет, никога не изчезва от него. Освен това трябва да сте много активни в социалните мрежи, което означава, че непознати ще пишат много неприятни неща за вас.

"Ако не сте сигурни, че сте готови да покажете на всички вашите откровени снимки и видеоклипове, не го правете. Малко вероятно е да можете да спечелите от това, независимо какво казват някои  модели", казва тя.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук