Нострадамус е най-известната и загадъчна личност в областта на астрологията и предсказанията. Неговите трактати за бъдещето удивляват от векове потомците с проницателността си.

Нострадамус се основава на факта, че нашата история и всички световни събития са циклични. Всеки цикъл се различава от аналогичния само по контекста на определено време и развитието на човешките технологии. Но независимо от това как се развиват науката и обществените условия, законите на цикличността остават същите.

Дори някои скептици са склонни да вярват в предсказанията на този учен, защото те не се основават на празни думи, а на трудове на хора на науката. Нострадамус обработва трудовете на Методий Олимпийски, Джироламо Савонарола и други известни астролози.

Той съставя предсказанията си под формата на четиристишия за всяка година от цикъла и е написал 10 тома, т.нар. центурии. Центуриите са съставени на няколко древни езика: иврит, латински и френски.

С течение на времето тълкуването на тези прогнози става много по-трудно. Първо, броят на говорещите някои от езиците е намалял, а говорещите латински са изчезнали. Второ, Нострадамус не е могъл да предвиди какви технологии ще се появят в бъдеще и следователно не е могъл да опише събитията в контекста на нашето време.

Трябва също да се каже, че Нострадамус не е описал точно и подробно всеки месец и година, защото е смятал това за невъзможно. Той описва само основните събития. Следователно е възможно да се тълкуват предсказанията за събитията през 2021 г. само ако се разберат метафорите и алегориите, дадени в четиристишията.

През 2021 г. предсказанията на Нострадамус сочат световен военен конфликт, информират световните издания. Битката в морето и огънят насочват към театъра на войната както на сушата, така и в световния океан. След кратко затишие е възможно да избухнат различия в мненията на световните сили.

Вероятно става дума за отношенията между Русия и Съединените щати. Както знаем, отношенията на Русия със САЩ се влошиха значително през последните няколко години. В трактатите си Нострадамус споменава двама благодетели от различни страни, които могат да се свържат с президентите на тези страни.

Но някои учени го тълкуват по различен начин. Те не виждат намек за война между страните. Нострадамус предсказва екологична катастрофа с пожари и наводнения. Тази трактовка има право да се вземе предвид, тъй като световната екология се влошава от много години.

Интересно е, че Нострадамус споменава раждането на дете с деформации, което може да промени световния ред. Вярващите го тълкуват като предвестник на края на света, но учените са склонни да вярват, че става дума за разработването на робот.

Трябва да се каже, че такава вероятност не е изключена. В продължение на много години разработчиците на нови технологии се опитват да създадат уникален робот, идентичен с човека. Може би през 2021 г. ще постигнем пробив в роботизацията.

В сферата на икономиката предсказанията на Нострадамус са сходни с виденията на Ванга и други силни ясновидци. Предвижда се общ икономически спад, предизвикан както от външни, така и от вътрешни причини. Ако го съпоставим с реалността, всички държави без изключение са претърпели загуби от пандемията, което е предизвикало недоволството на хората.

Като цяло 2021 г. ще бъде отправната точка на нов световен ред. Предстоят големи промени, които ще засегнат всички страни без изключение. Тъй като не е възможно точното тълкуване на центуриите, едва след 2021 г. е възможно да се разберат точно предсказанията.

Превод и редакция: БЛИЦ