Това пророчество вероятно може да бъде открито не в книга, а в интернет в копие от страница от книга на Игор Иванович Ушкинин от 1964 г., съобщават световните издания.

Първо трябва да се прочетете текста. Здравомислещите хора, живели в онези години ще си направят определени изводи за истинността на това предсказание.Ето и какво пише в книгата за предсказанието на Ванга за далечното бъдеще на СССР

„Известната в България гадателка Ванга ни разказа за далечното бъдеще на СССР:

... Въпреки че вашата страна сега се нарича Съветски съюз, ще дойде време и старата Русия ще си върне истинското име. И тогава всеки ще признае нейното духовно превъзходство. Но първо, вашата страна ще премине през серия от големи катаклизми. Вашите деца и внуци ще живеят по това време. Новото време е белязано от много знамения, които ще започнат да се появяват през 1990 година. Големи промени ще настъпят в живота на хората. Хората ще се променят до неузнаваемост.

Природните катаклизми ще разтърсят земята. Нещастията ще се случват навсякъде и ще засегнат всички нации. Месото от добитък ще стане негодно за храна. Лошите хора ще надделяват, а крадците, измамниците и блудниците ще са много. Чувствата ще се обезценят напълно и само преструвките, суетата и егоизмът ще подтикват повечето хора към отношения. Лихварството ще процъфтява навсякъде. Нравите ще станат толкова извратени, че хората ще се съвокупляват на улицата, без да се смущават.

... В Северна Америка ще има голямо бедствие във вода, причинена от човек. Водата в целия океан ще стане черна и няма да може да се пие. Подводните течения ще спрат, ветровете ще донесат  отначало ужасна топлина и пожари по цялата земя, а след това и силни студове.

Отначало това ще бъде малка война, но след това ще обхване целия свят и тогава ще бъде използвано ядрено оръжие. Американските континенти ще станат необитаеми за дълго време. Но и в Русия ще има гражданска война и обикновените хора ще я започнат, ограбени от техните управници. Хората ще ходят без дрехи и обувки, ще живеят без храна, топлина и светлина. Водата ще стане по-скъпа от златото. Различните растения и животни ще изчезнат. Всички религии ще загубят силата си.

След това ще започне епидемия от неизвестна болест. Хората ще падат мъртви директно на улицата, дори и да не са боледували от нищо преди това.

... Тогава на земята ще се установи мир. Русия ще бъде владетел на цялата земя. Ще се появи нова религия. Окончателният мир ще бъде установен до 2040 г. "Що се отнася до този текст (и снимката на предполагаемата страница от самата книга) - всичко това най-вероятно е фалшиво, пишат световните издания. Даденият текст е предназначен за човек от нашето време, който знае малко за живота в СССР и който лесно може да бъде заблуден.

Трябва да се знае, че цензурата (особено през 1964 г.) никога не би позволила да се публикува информация за разпада на съществуващата система в страната, войната и използването на ядрено оръжие. Хората от онова време, преживели страшната война, са имали съвсем различно възприятие за живота. Хората са били по-обединени и вярвали в светлото бъдеще и със сигурност не в такова, каквото се описва в предсказанието, споменават световните издания.

Също така, авторът на фалшивото предсказание не си е направил труда да снима корицата на книгата, което е много странно. Няма заглавие на книгата, в която се твърди, че това „предсказание“ е публикувано. Разбираемо е, защото по заглавието би било лесно да се провери точността на информацията. Изданието на книгата също е уж 1000 екземпляра, което не е характерно за онези години.

Освен това е ясно, че някои „пророчества“ са свързани със събитията, които се случват в момента, поради което читателят ще бъде принуден подсъзнателно мълчаливо да се съгласи с написаното.

Превод и редакция: БЛИЦ