Съществува ли някое простичко правило, което би могло да направи връзката ви трайна и здравословна? Ако съдим по тази сладка любовна история, споделена една млада двойка, то отговорът е категорично „да“, пише Obekti.bg, позовавайки се на BrightSide.

Родителите на Авия и Йонатон Аткин са близки приятели. Нещо повече - бременността на майките им се е припокривала и малчуганите се запознават малко след раждането си. А 20 години по-късно сключват брак.

„Започнахме да пътуваме заедно до в училище в една кола. Много си падах по него – коментира Авия. - Не смеех да направя каквото и да е по въпроса, все пак е „онази“ възраст, нали разбирате – харесвате момчетата, но същевременно ви дразнят.“ В шести клас обаче момичето вече започва да открива любовни бележки от Йонатон в училищното си шкафче. А в 7 клас невинната привързаност вече се превръща в истинска любов. Оттогава несетне двамата са заедно.

През септември 2013 г. Авия и Йонатон започват да се подготвят за празника сукот. Изведнъж момчето подканва своята приятелка да погледне в далечината. Там се намирал гигантски надпис, който гласял: „Авия, ще се омъжиш ли за мен?“ Първоначално тя не повярвала на очите си, но когато се обърнала към Йонатон, той бил паднал на едно коляно и държал пръстен в ръка. Авия едва не припаднала.

Малко след сватбата Авия разбира, че е бременна. И за двамата раждането на сина им е специален момент, изпълнен с радост и веселие. „И двамата нямахме опит в това, често грешахме. Имаше трудни моменти, на като цяло това, че искахме възможно най-доброто за детето ни, ни движеше напред“, коментира младата майка.

Каква е тайната на успешната им връзка?

Йонатон и Авия винаги се опитват да следват едно правило.

Никога не си лягайте, когато сте ядосани един на друг

Този съвет може и да е изключително стар, но е по-релевантен от всякога. Лягайте си, едва след като сте дискутирали проблемите си. Йонатон и Авия винаги постъпват по този начин и именно благодарение на това запазват връзката си здрава и силна през годините. Ако го следвате, ще се научите да решавате проблемите заедно, вместо да ги игнорирате или да се карате заради тях. Изговарянето на нещата с любимия човек ще ви помогнат да разберете по-добре чувствата и мислите на другия и това ще заздрави връзката ви. Разбира се, понякога е много по-лесно да се престорите, че даден проблем не съществува. Често обаче подобна стратегия може само да влоши нещата. Неприятностите остават. Най-добре е да ги разрешите заедно.