Анимационният сериал „Семейство Симпсън“ си направи шега с Брекзит в най-новия си епизод, чиято премиера беше преди няколко дни. 

В епизод 5 от сезон 32 (или общо епизод 689) се появява табела над кръчма, на която пише: „Брекзитиращият лебед“ и има картинка, на която лебед се прострелва в ходилото.

В Англия е традиция кръчмите да имат животински имена, свързани със странни дейности, които въпросните животни извършват, но „брекзитиращи“ досега не е имало. 

Историята е написана от Ал Джийн и действието се развива в Англия, заради което е и появата на табелата. 

Ясно е с какво е шегата и към кои фенове е насочена. „Семейство Симпсън“ е шоу, известно, освен с много други неща, и с това, че „предрича“ истински събития години, а дори и десетилетия преди да са се случили. 

Като например избирането на Доналд Тръмп за президент, появата на Грета Тунберг, а според някои конспиратори – дори 11 септември 2001 г. и атаката над кулите близнаци в Ню Йорк. 

В случая обаче не става дума за „предричане“, а за скрит коментар на социално-значимо събитие, но феновете на шоуто са очаровани от начина, по който се поднася.