Свидетели сме на уникален обрат. За пръв път в телевизионно предаване в България и за пръв път в световната история на шоуто "Един за друг" се случва нещо такова. Така закри първия сезон на любовното риалити по Нова телевизия водещия му Емо Чолаков.

Последното изпитание, което делеше участниците в предаването от паричната награда, се оказа жестоко изпитание за волята.

Предизвикателството, наречено „Четири сезона“, тества силите на двойките до краен предел, а част от тях показаха постижения отвъд границите на човешките възможности.

Те трябваше да устоят физически и психически на честата смяна на сезоните – от смразяващ студ до неописуема жега, държейки тежки чанти, символизиращи паричната награда.

Въпреки спортния им хъс, Анселита беше първата, която не успя да удържи на тежките условия, и заедно с Мартин се отказаха от предизвикателството.

Докато останалите две двойки непоклатимо стояха вече четвърти час при тези нечовешки условия, доктор прекрати надпреварата, казвайки, че ръката на един от участниците е зле и, ако реши да продължи, последствията може да са много лоши.
 

Щом Пламен и Ели чуха тази новина, решиха, че здравето е по-важно от парите и ще се откажат от надпреварата, защото не смятат предложението на продукцията за промяна в условията на играта, за честно. 
 

В този миг обаче другата двойка - Искра и Дани помолиха за прецедент - и двете двойки да си поделят победата и по половината от парите от наградата.  
 

"Вие печелите една уникална семейна надпревара и сте първите победители в първия сезон на най-романтичното телевизионно риалити. Всяка от двойките ще получи половината от натрупаната в сметките им сума по време на състезанието", заяви Емо Чолаков. 
 „Не сме предполагали, че цялото приключение може да завърши по подобен начин, но при толкова достойни финалисти не сме изненадани от тяхната постъпка. Адмирации!“, споделиха Пламен и Елена.

„Както всички видяхме, това е една контузия, която никой не можеше да предвиди и за нас е напълно честно да си споделим победата. Прекрасен завършек на позитивното предаване с позитивен край!“, допълниха Искра и Йордан минути след края на играта.