В нощта на 7 срещу 8 април ще сме свидетели на явлението Супер Луна. Това ще бъде най-голямото пълнолуние за годината, тъй като перигей и пълната фаза на Луната съвпадат почти точно.

Перигеят на Луната ще е в 21:10 часа на 7 април, а пълнолунието ще настъпи в 5:35 часа на 8 април.

Суперлуна се нарича всяка Луна, която е в рамките на 90% от перигея, т.е. най-близкото разстояние до орбитата на Земята.

Съвсем скоро небесното тяло ще се доближи до нашата планета и ще бъде по-голямо и по-ярко от обичайното.

Луната ще се намира на 357 034 км от Земята. През април тя е наречена розова не заради цвета си, а защото по това време на годината цъфти розовият флокс, който е разпространен в САЩ и Канада.


Суперлуната в Астрологията:

Пълнолунието е в знака Везни. Няма да е най-лесният ден: всъщност е един от най-опасните дни през април. Очаква се в този ден да възникнат много непредвидени неприятности, но сред тях могат да се появят и положителни събития.

При тази Супер Луна небесното тяло ще е много близо до Земята, ще изглежда по-голямо от обичайното и ще свети по-ярко.

Така Луната ще бъде и доста по-влиятелна. Негативни влияния ще има, но ако успеем да се съсредоточим върху положителното, това ще ни помогне да станем по-добри и по-успешни в сферите, в които се надяваме това да се случи.

На този ден Луната може внезапно да изпълни нашите желания по отношение на пари или материални ценности. Печалбата на пари е възможна. Има и шанс да се натъкнете на приятни отстъпки в онлайн магазините. Някой може да ви предложи добра сделка.

За да реализирате мечтите си, през този ден не бива да стоите отстрани, а да действате. Много от вас ще се радват на късмет, ако се активизират и се борят за желанията си. Необходимо е просто да бъдете дейни, но и все пак внимателни. 

В любовта късметът ще очаква онези, които се опитват да се променят към по-добро. Везните и Пълнолунието се комбинират добре в това отношение.

Въздушният елемент ще повлияе положително на тези, които не искат да останат същите, а да се развиват в името на любовта и щастието. Това важи и за вътрешния свят: късметът очаква онези, които започват да се движат към търсенето на любов и намирането на щастие.

Супер Луната ще донесе късмет на тези, които търсят промяна. Също така е важно през този ден да сте настроени оптимистично -  това ще помогне да се изпълнят най-съкровените ви желания!