Българка ще танцува на карнавала в Рио де Жанейро тази година. Меглена Гюрова-Меги е на 39 години. Родена е в Перник, живяла 17 години в Швеция. Връща се в България, за да танцува и за да срещне голямата си любов - бразилеца Едсон.
Меги се занимава с танци от дете. Влюбва се в бразилската самба преди 10 години. Танцува и преподава. На карнавала в Рио ще танцува за най-старата школа по самба в Бразилия – „Естасио де Са”, съобщава Нова телевизия. 

Идеята да участва в най-известния карнавал в света идва спонтанно. Изпраща видео със свой танц почти в последния момент и я избират в една от най-престижните групи. Така става единствената участничка от България и пета от Европа. Меглена заминава на 15 февруари.

Преди 1984 г. карнавалът се е провеждал из улиците на Рио де Жанейро, но тогава е взето решение да му бъде отделено специално място. Мястото се нарича Самбадром. Там дефилират най-успешните самба клубове в пищни облекла. Капацитетът му е за 90 000 зрители. Фестивалът има конкурсен характер, а победителят печели 1 милион долара.

Другата голяма страст на Меги са бойните изкуства. Освен самба, преподава и айкидо. Тя заминава, за да сбъдне най-голямата си мечта.