За Холивуд често се говори като за „Фабрика за мечти”. Но дори и там животът лесно може да се преобърне в среднощен кошмар. Звездите не са застраховани от това да се превърнат в жертви на престъпления и техните убийства често са сред най-бруталните. Много от тях са станали преди години, но и до днес си остават неразрешени.
Шарън Тейт (†26)Наричат я „най-красивата жена в Холивуд”, самата тя живее в собствена приказка. Като актриса получава най-интересните роли. Редом до Роман Полански сякаш е намерила и принца. И за да е всичко като от приказките, скоро трябва да им се роди и дете. На 6 август 1969 година всичко се променя. Докато Полански е в Лонон, бременната Шарън скучае и прави парти за няколко приятели. Освен тях в къщата идват и неканени гости, представители на т. нар. секта „Семейството на Менсън”. Те нападат актрисата и я пробождат 16 пъти, изрязват зърното на гърдата й, а на другата издълбават буквата Х. След това омотават врата й с въже, а на вратата на дома й изписват „прасе”. Актрисата е погребана с нероденото си дете.

Боб Крейн (†49)Когато умира, Боб Крейн е на върха на славата си. Всестранно надареният мъж работи като актьор, барабанист, диджей и радиоводещ. На 29 юли не се появява на предваително уговорен обяд. Колежката му Виктория Ан Бери се притеснява и решава да отиде в апартамента му, за да види даи всичко е наред. Там намира окървавеното му тяло. Убиецът не е разкрит и до днес.

Дороти Стратън (†20)Чаровната блондинка има пред себе си обещаваща кариера, след като се прославя като Плеймейт и излиза на корицата на списание Плейбой през септември 1979 година. Но била също така омъжена за сводника и промоутър на клубове Пол Шнайдър. Самият Хю Хефнър предупреждава младото момиче, че този мъж е опасен и трябва да се раздели с него.
Всичко е наред, до момента, в който Дороти не се влюбва в режисьора Петър Богданович и не решава да се разведе със съпруга си. Той решава да я следи с частен детектив и уж се съгласява да се разделят. Предлага й да се срещнат на 14 август 1980 година в дома, където преди живеели заедно. Повече никой не излязъл оттам. Полицията намира голите им тела в заключена стая. Според разследването Пол я застрелва, изнасилва и накрая се самоубива.

Марвин Гей (†44)Той се бори със зависимости и психични проблеми заради травмиращо детство. Независимо от всичко успява да пробие в музиката и до днес е познат като автора на хита Let’s Get It On a Ain’t No Mouintain High Enough.
Върви му дотолкова добре, че успява да купи и къща на родителите си. За съжаление прави грешката да остане да живее там с тях. Ако си беше намерил друго жилище, за да не слуша скандаите на майка си и баща си, може би всичко би било по друг начин.

На 1 април 1984 година се стига до трагична развръзка. Родителите се карат отново, Марвин не изържа и вдига ръка, за да удари баща си. Той взима пистолет и стреля три пъти в гърдите на сина си. Бащата е осъден на шест години, накрая е освободен и прекарва остатъка от живота си в старчески дом до 1994 година, когато умира.

Елизабет Шорт (†22) или Черната ДалияТова е едно от най-бруталните убийства в историята на Холивуд. Младата актриса Елизабет Шорт едва започвала кариерата си и трудно би могла да допусне, че ще се прочуе не с ролите си, а с трагичната си смърт. През 1947 година е убита, а трупът й е обезобразен.
Тялото й било разполовено на две, с източена кръв и липсващи парчета от кожата.

Интересното в случая е, че през годините десетки правят самопризнания, но истинският убиец така и не е разкрит.

Лана Кларксън (†40)Манекенката и актриса нашумява, когато се появява редом до Ал Пачино в „Белязаният”. За съжаление не успява да се развие в кариерата и накрая започва да припечелва като сервитьорка в ресторант. Именно там на 3 февруари тя се среща с музикалния продуцент Фил Спектър. Двамата си тръгват от ресторанта към дома на Спектър с неговата лимузина.

Шофьорът остава да чака отвън, докато двамата се забавляват в къщата. След около час той чува изстрел и вижда шефа си, който бяга навън с пистолет в ръка. „Мисля, че току що я застрелях”, казва той, изпаднал в шок.  Дошлите на място полицаи намират мъртвата Лана в кресло, простреляна е в устата, а зъбите й са разпилени по пода.

Пред съда убиецът се защитава и развива тезата, че Лана е умряла след злощастен инцидент, опитвайки се да... целуне пистолета. Никой не му повярвал и накрая Спектър бил осъден на 19 години затвор.

Никол Браун Симпсън (†35)Това е най-известният случай, който шокира целия свят, най-вече заради присъдата. Никол е бивша съпруга на известният професионален играч на американски футбол О’ Джей Симпсън.

По време на скандал през 1994 година той пробожда бившата си жена във врата и главата. Тя и приятелят й Рон Голдман са намерени мъртви и именно Симпсън е главният заподозрян.
По време на процеса адвокатът Робърт Кардашиян (бащата на Ким, Клоуи, Къртни и Роб Кардашиян) успява да убеди всички, че клиентът му е невинен. Никой друг не бил обвинен за двойното убийство и така случаят остава неразрешен.

Превод БЛИЦ